News55

Så får Börje Salming stöd av dottern i sjukdomskampen

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 25 okt. 2022Publicerad: 25 okt. 2022

Friidrottaren Bianca Salming öppnar upp om den svåra tiden efter pappa Börjes sjukdomsbesked, skriver Gefle Dagblad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hockeylegendaren Börje Salming har snabbt blivit sämre sedan han i somras gick ut med beskedet att han drabbats av nervsjukdomen ALS. Nu berättar dottern Bianca för Gefle Dagblad hur hon kände när hon fick sjukdomsbeskedet.

– Det kändes fruktansvärt, men jag tyckte mest synd om pappa. Vill inte se honom lida eller må dåligt.

När det stod klart vad Börje drabbats av samlades hela familjen och Bianca berättar att de tar tillvara på den här tiden genom att umgås så mycket som de bara kan.

– Man är med varandra så mycket som möjligt och försöker leva ett så normalt liv som möjligt. Försöka hjälpa honom så mycket som det går för att han ska må så bra som möjligt. Det är det viktigaste.

“Vet att alla vill väl, men…”

Friidrottsstjärnan uppskattar all kärlek som familjen har fått, men det blir också jobbigt att ständigt påminnas om det hemska.

– Jag har fått väldigt mycket kärlek. Och jag tycker det är jättefint alla som hör av sig, men det gör också att man blir ständigt påmind om det som händer. Jag vet att alla vill väl, men ibland hjälper det inte så mycket att få höra hur hemskt det har varit för andra som upplevt samma situation.

– Det som påverkar är att jag helst vill vara med min pappa hela tiden, men samtidigt som mitt liv går i 200. Pappa går alltid först, men jag vet att han också vill att jag kör på med friidrotten och allt. Det får mig att mår bra också, säger Bianca Salming.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS