News55

Silvermannen Kramer får OS-biljett

Artikelbild
Andreas Kramer firar sitt silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow i mars. Nu får han klartecken för att springa OS i Paris. Arkivbild. (Foto: Christine Olsson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2024

I mars tog Andreas Kramer silver på inomhus-VM på 800 meter – nu får han klartecken för sommarens Paris-OS.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Där får han sällskap av handbollsdamerna och bordtennisparet Stina Källberg och Kristian Karlsson.

Sveriges olympiska kommitté (SOK) meddelar att truppen till sommarens OS i Paris växer. De svenska handbollsdamerna säkrade sin plats i kvalspelet i helgen och får nu även klartecken officiellt från SOK. Sedan tidigare är handbollsherrarna – via EM-bronset tidigare i år – klara och det är fjärde gången i rad båda landslagen är med i OS-turneringen.

“Med två handbollslag klara för spelen ser den svenska truppen ut att bli en bra bit över 100 aktiva. Just nu innehåller truppen knappt 80 namn”, säger Peter Reinebo, SOK:s truppchef, i ett pressmeddelande.

För första gången kommer Sverige ställa upp med ett mixeddubbelpar i bordtennis. Förra veckan klarade Stina Källberg och Kristian Karlsson de internationella kvalreglerna och nu ger SOK tummen upp. Blågula bordtennislag på både dam- och herrsidan är redan uttagna.

Även 800-meterslöparen Andreas Kramer kan planera för sommarens OS. Kramer gick under den internationella kvaltiden (1.44,70) redan när han nådde semifinal i VM i Budapest i augusti. I mars tog 27-åringen sin första medalj i ett globalt mästerskap när det blev silver på inomhus-VM i Glasgow.

“Spännande lag och namn i en OS-trupp som ser starkare ut än senast i Tokyo”, säger Peter Reinebo.

I mitten av maj tas ytterligare aktiva ut. OS i Paris invigs den 26 juli.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS