News55

Kristdemokraternas Kvinnoförbund backar Läckberg kring åldersdiskussionerna

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 aug. 2015

"Vi är enbart glada för hennes skull oavsett åldersskillnaden mellan henne och pojkvännen" säger Kristdemokraternas Kvinnoförbund och slår ifrån sig anklagelserna att en av deras politiker skulle ha uttalat sig kritiskt i åldersfrågan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När en kvinna är äldre än sin manliga partner upprör det många. Deckardrottningen Camilla Läckberg har fått kommentarer angående åldersskillnaden mellan henne och pojkvännen Simon Sköld, 27, sedan de började träffas år 2014. Missnöjet – att Simon Sköld var 12 år yngre – väntade inte på sig när förhållandet hamnade i strålkastarna och kommentarer som “hon kan ju vara hans mamma” är fortfarande inte ovanliga under Camilla Läckbergs bilder på sociala medier.

För ungefär en vecka sedan avslöjade paret att de väntar sitt första barn och när hon några dagar sedan visade upp sin gravidmage var det dags igen.

LÄS MER: Camilla Läckberg väntar barn

Upprörda ålderskommentarer

Kommentarer som: “Ett till barn som ska bli omhändertagen av pappan… tills han lessnar”, “Hur lyckligt kan d bli? Slampigt är det!!” och “Stackars barn som får en mormor till mamma och storebror till pappa”, flödade in.

Camilla Läckberg uppmärksammade några av dem och skriver i ett inlägg:

“Några härliga medkvinnor till från Facebook igår. Och blir ibland extra komiskt när man går in och tittar på profilerna. NN skriver t ex att hon ‘varit på styrelsemötet för Kristdemokraternas Kvinnoförbund Stockholm Stad’. Tjohoo känns lovely att hon sitter med o beslutar i kvinnorfrågor för Kristdemokraterna”.

“Vill gärna att Läckberg ändrar inlägget”

ANNONS

När News55 når Christina Blom Andersson, förbundssekreterare vid Kristdemokraternas Kvinnoförbund, har hon redan sett inlägget.

– Den här personen som har kommenterat på Camilla Läckbergs konton är inte längre medlem här, hon gick ur två år sedan och jag vill verkligen poängtera att vi absolut inte står för den kommentaren.

Tvärtom, menar Christina Blom Andersson, välkomnar kvinnoförbundet alla barn och stöttar Camilla Läckberg och Simon Skölds babylycka.

– Vi vill verkligen att hon ska veta att vi tycker det är jätteroligt att de väntar barn.

– Vi ser gärna att hon ändrar i inlägget eller tar bort kommentaren då vi tar absolut avstånd från att lägga oss i folks privatliv. Nu när vi fått kännedom om att kvinnan yttrat sig i vårat namn på det här sättet ska vi även be henne plocka bort informationen att hon är medlem hos oss, så att det inte blir fel i framtiden.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS