News55

Kvinnan blev sexuellt ofredad av vikarie på seniorboende

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 08 okt. 2015Publicerad: 08 okt. 2015

Kvinnan låg och vilade när den manliga vikarien kom in i rummet och ofredade henne sexuellt. Enligt utredningen hade han en impulskontrollstörning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En kvinnlig boende på Nacka seniorcenter Talliden utsattes i augusti för allvarligt sexuellt ofredande när hon låg och vilade i sin lägenhet. En timvikarie kom enligt kvinnan själv in i lägenheten då hon befann sig i sin säng, det står i en lex Sarah-anmälan.

      LÄS MER: Svidande kritik mot mammans äldreboende får folk att rasa

Inte en våldtäkt

– Det handlar inte om att han har våldfört sig på henne fysiskt, alltså det är inte en våldtäkt. Men jag skyddar den utsatta och vill inte närmare gå in på vad han har gjort, säger Maria Liwendahl, kvalitetsutvecklare vid Nacka kommun, till News55.

– Men det är ett brott som vi rubricerar sexuellt ofredande och vi har även uppmanat närstående till kvinnan att göra en polisanmälan.

Fick lämna samma dag

Kvinnan började skrika direkt och mannen lämnade snabbt rummet. Kvinnan larmade personalen och mannen fick lämna redan samma dag.

      LÄS MER: Kvinna låg utan mat och vätska i två dygn

– Det här är en person helt olämplig, men ändå kom han in i våra verksamheter. Vi har vidtagit åtgärder gällande rekrytering, kvalitetsarbete och vill givetvis inte att detta ska ske igen, säger Maria Liwendahl.

Har uppträtt stötande mot andra boende tidigare

Hon berättar även att kvinnan under omständigheterna mår bra.

Det finns ingen kännedom om att något liknande inträffat på Seniorcenter Talliden tidigare. Efter händelsen har utredarna fått kännedom om att vikarien har uppträtt stötande mot boende på annat seniorcenter inom organisationen och en tänkbar orsak är att mannen lider av en impulskontrollstörning.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS