News55

Storbråk i tv: "Aldrig varit med om något liknande"

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 28 mars 2023Publicerad: 28 mars 2023

Förbundskaptenen Janne Andersson lämnade Viaplay-studion i vredesmod efter ett jättebråk med experten Bojan Djordjic. "Vi har vunnit med 5–0 och du står här och gnäller. Fy fan", sade Andersson och gick.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förbundskapten Janne Andersson (th) i intervju med Viaplays expertpanel fr v Sebastian Larsson, Fredrik Ljungberg och Bojan Djordjic.


Andersson kom som vanligt till studion efter matchen. Där svarade han på frågor från programledaren Niklas Jihde och experterna Sebastian Larsson, Fredrik Ljungberg och Bojan Djordjic.

Det hettade till ordentligt när Djordjic ville höra hur Andersson resonerade kring att Jesper Karlsson inte fick spela mer än åtta minuter i kvalmatcherna mot Belgien och Azerbajdzjan.

Bojan Djordjic:

– Åtta minuter på två matcher. Vad är tanken med honom med tanke på att han är sitt livs form?

Janne Andersson:

– Jag vet inte om han är i sitt livs form. Han har gjort en bra sista månad. Jag får ta ut elva spelare. Vem ska inte spela?

“Snackar skit”

ANNONS

Gnabbandet fortsatte varpå Andersson ifrågasatte Djordjic.

– Du står och snackar skit när vi har vunnit med 5–0. Tack för i dag, vi ses en annan dag, avrundade en mycket upprörd förbundskapten, lämnade över mikrofonen och gick.

Kort senare kom han till den officiella presskonferensen. Där fick Andersson frågan varför han blev så arg trots en relativt oskyldig fråga om Jesper Karlssons speltid.

– Man kan väl säga så här att efter matchen ska jag gå och ställa mig i en studio. Där står en programledare och tre experter och så ska jag försvara mig. Vad jag har gjort och inte gjort enligt deras uppfattning. Det är en ganska jobbig situation. Jag är människa med vanliga känslor.

– Jag förstår ju att jag efter 0–3 mot Belgien hamnar i ett försvarstänk, men någonstans kan man väl vara lite glad i stället och lite positiv när vi har vunnit med 5–0.

– Där blev jag irriterad, säger Andersson.

ANNONS

“Det rann över”

Förbundskaptenen hävdar att han inte känner sig mer pressad än vanligt. Men han erkänner att han har humör.

ANNONS

– Även jag kan ha känslor. Det rann över. Rätt eller fel? Jag får titta på det. Jag blev förbannad, jag erkänner det. När jag tittar på det igen kanske jag tycker att jag överreagerade. Men jag kände att “ska jag behöva ta det här när vi vinner med 5–0?”.

För Andersson handlar det om att visa och få respekt.

– Jag respekterar er och alla andra, ibland tycker jag att bristen på respekt saknas. Det är därför det kanske rinner över. Har jag gjort fel får jag be om ursäkt.

I Viaplay säger tidigare landslagsstjärnan Fredrik Ljungberg att han inte varit med om något liknande.

Han och Sebastian Larsson höll en låg profil under den heta ordväxlingen mellan Djordjic och Andersson.

– Jag är chockad. Jag har varit med i 20 år och aldrig varit med om något liknande. Alla bakom kameran ville hjälpa till, säger Ljungberg.

Henrik Skiöld / TT

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS