News55

65-åring häktad – anföll advokat i arvstvist

häktad
Den 65-årige mannen i arvstvisten har gjort vissa medgivanden men nekar till grov misshandel av den kvinnliga advokaten. Han blev häktad bakom stängda dörrar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 22 apr. 2024Publicerad: 22 apr. 2024

Tre syskon uppges vara inblandade i arvstvisten där en kvinnlig advokat överfölls och misshandlades av ett av syskonen – en 65 årig man som nu är häktad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den kvinnliga advokaten, boutredningsman i en till synes infekterad arvstvist, blev attackerad av en maskerad man i sitt trapphus i Norrköping.

Advokaten fick allvarliga men inte livshotande skador. Hon vårdades på sjukhus efter händelsen.

Därför gav sig den häktade mannen på advokaten

En 65-årig man, bosatt mer än två timmars bilresa från den kvinnliga advokatens hem i Norrköping, greps dagen därpå misstänkt för våldsdådet och enligt Dagens Juridik är han ett av tre syskon i den aktuella arvstvisten efter deras avlidne far.

Även P4 Jönköping uppger, utifrån domstolshandlingar, att advokaten är inblandad i en arvstvist med den nu frihetsberövade mannen.

Smålands-Tidningen berättar också om händelsen och att det var en granne till den angripna advokaten som avbröt den brutala misshandeln.

Mannen, som nu är häktad på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel av den kvinnliga advokaten, ska ha ångrat att den avlidne förälderns sommarstuga – värderad till omkring en miljon kronor – gick till försäljning, något som han först var överens om med sina syskon men sedan ville byta ut advokaten när hon ansökte hos tingsrätten om att annonsera ut stugan.

ANNONS

Kvinnliga advokater mest våldsutsatta

ANNONS

65-åringen anser att advokaten agerat partiskt och gått syskonens ärenden, men tingsrätten ansåg inte att advokaten gjort något fel vilket fick mannen att överklaga till hovrätten, där ärendet ännu inte avgjorts.

I samband med att den 65-årige mannen häktades bakom stängda dörrar ska han ha gjort vissa medgivanden men nekat till brottsrubriceringen grov misshandel.

“Hon har fått irreversibla skador av misshandeln”, uppgav åklagaren Johanna Hildebrand efter häktningsförhandlingen mot 65-åringen om våldsoffret – den kvinnliga advokaten.

I en rapport från Advokatsamfundet, som refereras, uppger nästan fem procent av de svarande på enkäten att de utsatts för våld. Kvinnliga advokater är mest utsatta för hot, våld och trakasserier, enligt rapporten som Dagens Juridik hänvisar till.

Läs även: Undersköterska åtalas för att ha tagit emot stort arv av patient på äldreboende News55

ANNONS

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS