News55

Jag älskar crêpes!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 19 feb. 2023Publicerad: 19 feb. 2023

Barn och gamla älskar pannkakor. Och nu är man ju gammal...

ANNONS
ANNONS

Hemlagade pannkisar är förstår godast. Och billigast. Med en läcker men enkel fyllning blir de en delikatess, eller hur?

Hade kycklingrester i kylen i kväll, några champinjoner, och gott om ägg. Och en ostkant att riva över.

Så söndagskvällspysslet blev att bryna champinjonerna, stuva dem och vända ner kycklingbitarna med sina såsrester. Steka några pannkakor, fylla dem med kyckling/champinjonstuvningen, riva över mycket ost och gratinera till gyllenbrun färg.

Tillsammans med en sallad blev det kalas!

Man ska verkligen ta vara på rester. Och väldigt mycket passar ju att fylla pannkakor med: köttfärssås, fiskrester (gärna väckta till nytt gott liv i en vitvinsstuvning), grönsaker, räkor. kyckling (alltid användbart), ris och grönsaker m.m.

Kör med crêpes! Både magen och plånboken blir på gott humör!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS