A-
A+

Annons

Annons

News55Äppelhösten är här – kolla in härliga recepten!

Man gråter när man ser prima äpplen ligga och ruttna i trädgårdarna. Laga nåt gott av dem i stället!

News55Fina fisken – som inte tömmer plånboken

Fisk är gott och nödvändigt men ofta rätt dyrt. Fast den behöver inte kosta skjortan!

News55Sommarmiddagen som hjälper mig genom hösten

Ett av sommarens bästa matminnen hjälper till att betvinga höstmörkret! Häng på här!

Att äta på tåget är ett spännande lotteri…

Mat på tåg - en ren njutning? Njae. Snarare ett lotteri. Med både nitar och några vinster.

Drömjobbet: att få äta kräftor i oändlighet…

Jag har fått det häftigaste och läckraste uppdrag man kan tänka sig: att testa alla tänkbara sorters kräftor! Satt i timmar och bara myste. Ja... - en och annan rysning blev det också.

News55Här uppfanns smörgåstårtan – läs receptet!

Det är klassisk gastronomisk mark jag sitter på: konditoriet där smörgåstårtan skapades första gången 1966. Originalet smakar fortfarande lika bra!

News55Ulf Elfving: Sommarpaella med kantareller och annat gott

Skruvade lite på paellareceptet i dag. Det blev inte så dumt!

News55Sommarens godaste lunchmacka

Heta dagar får det bli en enkel lunch, men god. Den här röran är perfekt!

Sommarspaning: vad är det med årets jordgubbar?

Är det bara jag som tycker att jordgubbarna är vattnigare och mindre söta än vanligt i år?

News55Gömda krogen i skogen får stjärna i Michelin

Helt undangömd och i stort sett totalt okänd - men nu har den här lilla svenska krogen fått en stjärna i Guide Michelin!

News55Rädda (sur)strömmingen, rädda Östersjön!

Drabbad av akut längtan insåg jag i dag att jag inte kunde vänta ända till 18 augusti. Så med lätt darrande fingrar bröt jag mig in i en burk Oscars från förra året. Stora, romstinna surströmmingar! Men hur hotad är strömmingen i framtiden?

News55Lyxigt midsommarextra: tre snapsar och en tårta

En lyxig smörgåstårta lyfter midsommarhelgen! Och med en hemgjord sommarsnaps når man de högsta höjderna.

News55”Lätt smör” med dyrt vatten – kan det vara gott?

Hade först tänkt såga den här produkten - men nu vet jag varken ut eller in. Vad tycker du?

News55Tack Morgan för att krogbranschen blomstrar

Säga vad man vill om Morgan Johansson - men han gav oss i all fall rökfria restauranger. Minns du vilket himla liv det blev då?

Kanske bästa färdigmaten jag ätit. Utan tillsatser!

När färdiglagad mat, som bara behöver värmas, visar sig vara jättegod, blir man lycklig - både i själen och magen!

News55Bästa bullen!

Upptäcker sent omsider att det har varit kardemummabullens dag. Det måste firas! För visst är detta den bästa av bullar?

News55I Sverige älskar vi ost – och här får vi vårt lystmäte

Delikatessost från utrotningshotade kossor och landslagspizza med renkött och västerbottensost - det är några av attraktionerna på helgens ostmässa i Stockholm.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.