Annons

Annons

Som jag svurit över plastpåsarna – nu fick jag lära mig det enkla tricket hur man öppnar dem!

Ett helt livs krångel med plastpåsar är över - nu har jag lärt mig öppna dem! Varför har ingen berättat hur enkelt det är tidigare?

Så här gör jag godaste kantarelltoasten

De var tröga i starten, men nu är har de anlänt: kantarellerna. Här är svamptoasten som är en ren delikatess.

Här är Sveriges finaste glass!

Det mesta av all glass är fusk. Men den här - och några enstaka till - görs bara på de rätta och bästa råvarorna.

Lunchmackan som är lätt, sund, god – och billig

Dagens lunchmacka kostar bara en dryg tia - men smakar mycket mer...

Festmat som tröst i ruskvädret: gös med brynt smör och hummertoast

Gös är en av våra favoritfiskar. Och här spelar smöret en avgörande roll: först att steka i, sen lättbrynt och hällt över fisken. Och färsklöken, den där runda, vita som säljs i knippen och bara finns nu på försommaren, är underbar. Rå i sallader eller som här, sakta stekt i samma panna som fisken. Några champinjoner ur restlådan fick också steka med.

Det prunkar hos uslaste odlaren…

Det här är inte klokt! Mina fröer har blivit ett grönskande trädgårdsland! En hel kvadratmeter!

Karins müsli förgyller frukosten

Müsli är ett torrt, trist och trendigt påfund. Tyckte jag tills jag fick Karins hemgjorda. Nu är frukosten dagens höjdpunkt!

Här fick vi bästa förrätterna på länge!

Den egna karantänsmaten i alla ära - men att komma ut på en restaurangmiddag kändes som jag tror att kossorna gör på ett kosläpp. Och den här krogmåltiden var dessutom lysande!