Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

News55Frostig ansjovismousse – läckert 80-tal…

Hittade ett recept från 1987. 25-årige Elfving lekte kock i en mattidning. Och - faktiskt - var det här en jättefin förrätt som jag hade glömt fullständigt. Dags igen, 33 år senare!

News55Smakrik lågprismiddag

I kväll kör vi lågpris!

News55Semlor i november – utmärkt coronatröst!

Semlorna har redan smugit sig in i en del butikshyllor. Om du hör till dem som slår bakut när du ser det - så sluta läsa här. Vi andra jublar!

News55Halvruttet igen! Vad är det som har hänt?

Egentligen borde man sluta köpa vissa varor som visar sig vara halvruttna när man kommer hem med dem från butiken. Håller du med?

News55Här är professorernas råd för ett långt och gott liv!

Lev längre, bättre och friskare! Nu berättar två professorer det vi behöver veta om hälsa, mat och välbefinnande under andra halvan av livet.

Vilken mästerkock – helt självlärd!

Hon har ingen kockutbildning - men i kväll blev hon Decenniets Mästerkock. Grattis, Catarina König! Här är mästarmenyn:

Veckan som gick: torgterror och långkok

När jag själv skrek lika högt, blev det lite lugnare! Skriver en av de många som kommenterat inlägget om de påflugna torgförsäljarna.

Färdiglagat långkok överträffar förväntningarna

Tjoho! I dag hittade jag en alldeles utmärkt färdiglagad matprodukt! Två tior per portion, gott och enkelt.

Gastronomiskt gatlopp – inte så kul…

På Hötorget i Stockholm kan man inte gå oantastad mellan grönsaksstånden. Att kalla försäljarna provokativa är en rejäl underdrift. Finns det inget som heter "gastronomiskt ofredande"?

Skördetid…

Fem månaders jobb, och nu har jag skördat: två hekto morötter, den största som ett pekfinger. Får nog avboka det där torgståndet jag hyrt för att sälja grönsaker...

Annons

Bonnamat och delikatess – kålroten är fantastisk!

Färsfylld kålrot, kålrotsgari, fermenterad kålrot, pasta av kålrot, kålrotskaka och kålrotssnaps - följ med in i en fascinerande värld av vår kanske mest okända rotfrukt!

Bästa räkmackan gör man själv

Så är räkmackans dag avverkad. Och hur misshandlad denna gosiga maträtt än är på många håll, så har vi säkert satt i oss en miljon av den i dag.

Smörstekta torskkinder med trumpetsvampsås – wow!

Jag vänder inte andra kinden till. Jag äter upp den. I kväll blev det panerade och smörstekta torskkinder, en delikatess tillsammans med gräddig svart trumpetsvamp!

Kanelbulle eller gräddtårta?

Vilken pärs! I dag har det varit BÅDE kanelbullens dag - och gräddtårtans. Hjälp, var har jag lagt mitt Samarin?

Annons

Den här äppelgräddsåsen är magisk!

Vilken sås det blev av grädde, senap och äppelmust! Med smörstekta medaljonger av fin fläskfilé. Du måste prova den, här är ett exakt recept.

Vardagsgod fiber- och vitaminbomb

Mycket att skölja och skära - men det var det värt!

Vilken matfrossa i TV – kväll efter kväll!

Har TV4:s planeringschef tittat för djupt i glaset? Premiär i kväll för Sveriges (Decenniets) mästerkock. Och i morron för Kockarnas kamp. Lustig planering. Men jag älskar den!