A-
A+

Annons

Annons

Olivoljekungens recept för ett långt liv

Han är snart 85 och håller sig vid liv med olivolja och motion. Boken om Fernando di Luca berättar om en man som "föddes med ett kraftverk i själen" och om mat som man direkt bestämmer sig för att gå hem och laga.

Äppelmustens dag – då är den här såsen oslagbar!

Äppelmustens dag i dag - det påminner mig om den här underbara såsen!

News55Det här är årets snapsvisa!

Årets svenska snapsvisa är utsedd! Nu är det bara att börja träna - och hälla upp. Melodin kan du...

Höstgott: stek, svamp och spanskt vin

Det är viltsäsong, och här blir det hjortstek med gräddig sås, svamp, gelé, och utvalt vin till helgen. Provlagade häromdan - och så mört det var!

News55Ta en kaka till – med gott samvete!

Hälsosamma kakor, finns det? Ja - i alla fall om man ska tro livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius. Och det gör jag alltid.

News55Högsäsong nu, läs tomatdrottningens bästa tips!

Tomaterna är på topp nu och ett tag till. Och visst är de en ren gudagåva?

News55Skogen är full av Karljohan – här är finfina recept!

Plötsligt är var och varannan skogsbacke full av underbara karljohanssvampar. Här ska frossas och festas!

News55Kändisar som mästerkockar? Bättre än väntat!

Hade inga jätteförväntningar på Sveriges mästerkock VIP. Ändrade mig efter premiären. Söndagskvällarna kan bli riktigt kul!

News55Nyttigaste bäret – och ett av de godaste!

Inte en dag utan blåbär är mitt motto nu på sensommaren. För ett av världens godaste bär är ju också ett av de hälsosammaste!

News55Ångbåtsbiff ska ätas på ångbåt…

Ångbåtsbiff med mycket stekt lök i förstaklassmatsalen på ett 111 år gammalt fartyg med den bedövande vackra skärgården utanför fönstren - en nostalgiker kan kappast bli lyckligare...

Två läckra sommarrecept, en förrätt och en dessert

Vi gjorde en härlig, röd gazpacho på rostade grönsaker häromdan. Nu tar vi en grön. Och så gör vi efterrätternas efterrätt!

News55Lysande kombo: drick öl och rädda världshaven!

Nu är det allvar om jorden ska klara sig. Varje initiativ för klimatet är viktigt - och det här är ett av de trevligaste: drick öl!

News55Dagens glädjeämne: fina räkor i juli (!)

Kanonfina räkor i slutet av juli, det var ovanligt! Lördagskvällen är räddad.

News55Vilken revansch för kritiserade sjökrogen!

För fyra år sen var vi på sjökrog och blev grymt besvikna. I går testade vi samma krog igen - och vilken uppryckning!

News55Lite lyxigare gazpacho svalkar fint i hettan!

Åh, härliga värme! Usch, hemska värme! Ja, meningarna är nog delade. Men för alla gäller att man behöver något svalt och gott i värmen. Prova det här!

News55Så drabbar glass-skandalen barnen

En av landets största glasstillverkare, SIA, återkallar produkter efter larm om en cancerogen tillsats. Ska det vara så svårt att göra r-i-k-t-i-g glass?

News55Här är toppreceptet – men var är svampen…?

Nu börjas det. Kantarellterrorn. Men ok: om du har svamparna så har jag receptet! Det här är ett av de bästa.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.