
Blir vansinnig av inbrottssäkra matförpackningar!
Förpackningar kan göra en vansinnig. Det här är mitt senaste hatobjekt.

Härlig husmanskost vapen mot prostatacancer
Med läckra matklassiker kan man leva längre och bättre - och hjälpa forskningen om prostatacancer.

Ajajaj kapten – ta ett snack med skeppskocken!
Ohoj, kapten Findus, nu får du nog lov att knalla ner till kabyssen och ta skeppskocken i kragen!

Middag hos en av världens mest berömda kockar
På lyxrestaurang i Paris – låter det inte ljuvligt...?

En sån här fransk bistro drömmer man om…
Det här är en dröm: den lilla, gamla, klassiska franska bistron med sina rutiga eller vita dukar, linneservetter, träpaneler och speglar och framförallt härlig, hemlagad husmanskost.
Jag vet var den ligger. Häng med dit!

Ulf Elfving: Äntligen Paris!
Ett antal år av längtan är över: nu har en ny resa till Paris äntligen blivit verklighet. Följ med på några dagars matrally i en av världens största gastronomiska huvudstäder!

Hon vann debuttävlingen med Sveriges bästa paj
Sveriges finaste paj kan göra svenska Malidza Larsson till världsmästare. I kväll vann hon SM - i sin första mattävling!
Och sista, hotar hon...

Vi plockar ljuvliga persikor i trädgården – men…
Vi frossar i söta och saftiga persikor från det egna trädet just nu.
Ur led är tiden!

Det här har du aldrig ätit (tror jag…)
Den är ett asätande och blodsugande, ålliknande urtidsdjur. Vilket inte hindrar vissa att beskriva den som "en extrem delikatess".
För första gången har jag provätit den. Det var en sällsam upplevelse!

Bättre pommes frites har jag knappast smakat
Tycker ofta att djupfryst pommes frites är en bedrövelse. Men nu har jag hittat ett lysande undantag!

Professorn tipsar: Så lever du längre och friskare!
Det finns ganska enkla sätt att skaffa sig ett längre och friskare liv! Här får du de bästa råden - direkt från professorn som vigt sitt liv åt att hjälpa oss till bättre hälsa och ett bättre liv.

Wow: lubb med smörsås + brynt trumpetsvamp!
Kolla kvällens kanonmiddag! Och fördelen med att ramla i skogen...

Vad äter kulturens stora stjärnor? Här är svaret!
I kväll var jag på en av årets största och finaste tillställningar: Bonnniers förlagsfest på Djurgården, bland otaliga litterära högdjur. Mycket trevligt, spännande möten och inspirerande samtal.
Men som matbloggsläsare undrar du förstås: vad åt dom?

Ulf Elfving: Detta kunde ha kostat mig livet
Vingliga gubbar ska kanske inte irra runt i svampskogen. Men jag gjorde det, och det kunde slutat i katastrof.

Drömjobbet: Att få äta 19 sorters kräftor!
Det blir inga kräftor i helgen här hemma. Jag åt nämligen 19 olika sorter i går. Och vilken berg- och dalbana det blev!

Bästa råbiffen (med tryffel) och pinfärska ostron
Råbiff dyker numera upp i alla möjliga varianter. Den hittills bästa åt jag i helgen - på en fiskkrog!
Inledningens friterade ostron gick inte heller av för hackor.

Härliga fyllningar i likkistan
Ja, smörgåstårtan blev rätt lik en likkista i miniformat - men fyllningarna var utmärkta. Här är recepten!