A-
A+

Annons

Annons

News55Hon fick välja precis vilken mat som helst…

Frun fyllde år häromdan och fick välja det festligaste hon visste till middag. Hummer? Piggvar? Oxfilé? Nä. Fläsk med löksås...

News55Grevinnan om Taubes fisksoppa: jag älskar dig!

Smakat Evert Taubes fiskoppa? Jag lagade den i kväll - exakt så som Evert sjungit fram receptet. Det mest poetiska man kan tänka sig. Här är det!

News55Sveriges Mästerkock är internationell

Vilken skön svensk-internationell kockfinal det blev i kväll när Christin, från Palestina, vann över Ayla, med turkiska rötter, i Sveriges Mästerkock!

Påskgott 3: Gorgonzolagratinerat lamm

Påskalammet blir ostgratinerat i år! Provlagade med lammentrecote och gorgonzola och ett gott rödvin, och det blev början till en riktigt glad påsk.

News55Påskgott 2: Carros asiatiska påsktacos

Tacos till påsk? Kanske inte i vanliga fall - men med god lax blir det här en härlig rätt som pryder sin plats på påskbordet. Och som ungarna tycker om!

News55Påskgott 1: sillröra med laxrom

Bort med pandemitristessen, nu lagar vi god påskmat! Först ut: en egen sill- och laxröra, lika lätt som god.

News55Världsbästa våffel-Britta, vart tog du vägen?

I dag är gräddas det våfflor så att det står härliga till. Men inga går upp mot Brittas, jag lovar!

News55Nu prisas årets samtalsvänliga krogar

Tack och lov att det finns krogar utan hög musik och annat oljud, så att man kan umgås och prata med middagssällskapet! I dag utsågs restaurangerna med årets bästa samtalsmiljö.

News55Vem minns klassikern stångkorv special?

Visst blev det korv på Alla korvars dag! Men inte riktigt som jag tänkt mig...

News55Munskyddet man blir både glad och hungrig av

I morron är det Alla korvars dag - då kan man klä sig fredagsfin i det här munskyddet - där korven ser ut som ett leende. Det kan vi behöva nu!

News55Ingen kan misslyckas med Ullas goda sås!

Ibland vill man göra det busenkelt för sig i köket. Då ska man laga den här läckra såsen!

News55Se upp Ingrosso och Zazzi: nu gör vi egen pizza!

Debut som pizzabagare - hur gick det?

Här är finfina fynd på bokrean!

Bokrean är här, och som vanligt kastar jag mig glupskt över mat- och kokböckerna. Det finns en del finfina fynd, under femtilappen t.o.m. - här är några riktigt bra tips!

News55Den optimala knäckebrödsmackan är enkel

I går firade Sverige knäckebrödets dag. Hemma gör vi det varje dag. Men det får inte vara vilket hårdbröd som helst...

Till din hjärtevän: delikatesstallrik och rosébubbel

Alla hjärtans dag på söndag: då anstränger vi oss lite extra och fixar en romantisk supé med rosébubbel!

Från skånsk ladugård(!): härlig, rödstrimmig fisk

Tänk att man vid hög ålder plötsligt upptäcker en ny, läcker, svensk matfisk! Nåja, ny, och svensk... - i Asien lär den ha odlats i 3.000 år. Rödstrimma heter den. Fast egentligen har den det ganska osexiga namnet tilapia.

Nu är det fest: gös med ljuvlig sås och sval chablis

Dags att lysa upp vintermörkret! Västerbottensgratinerad gösfilé med sammetslen sås och en frisk fransk chablis - den kombon får smaklökarna att börja spritta som i en tidig våryra.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!