News55

Janne Andersson vinner - med varmkorv!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 18 nov. 2021Publicerad: 18 nov. 2021

Janne Andersson är på vinnarspåret igen! I går fick han Korvakademiens jubileumspris och firade med korv i långa banor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson älskar korv nästan lika mycket som fotboll. Och eftersom han är en “enastående ambassadör för korv och i synnerhet varmkorv med bröd” fick han i går kväll ta emot 30-årsfirande Korvakademiens hederspris, en vacker glaskorvskulptur, skapad av konstnären Kjell Engman.

Platsen var restaurang K-märkt i Stockholm, där Korvakademien firade sitt 30-årsjubileum med stor middag. Självklart enbart korv på menyn, men på de mest fantasifulla sätt: minipizza med salsiccia och salvia, kycklingbuljong med weisswurst och crostini med kycklingkorv, aprikos, pumpa och pistage.

Vilket var förrätterna. Sen åt Janne och 200 gäster korvar med dels anka, apelsin och stjärnanis, dels med entrecote och wrångebäcksost och så en variant med gårdsgris och tryffel. Allt suveränt tillagat.

I tacktalet berättade korv-Janne att han har en egen allsvensk topplista – han rankar idrottsplatser där man äter den bästa varmkorven med bröd. Inte helt oväntat toppas hans lista av hemmaarenan Örjans Vall i Halmstad…

Till sist kan jag inte undanhålla er drinken som serverades före jubileumskorvmiddagen – en Dry Martini med oliv, syltlök – och en skiva falukorv!

Det du, Bond…

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS