A-
A+

Klassisk västkustsallad med en sval chablis

En klassisk, komplett, gammaldags västkustsallad - finns det längre? Jodå. I kväll, hos oss, alldeles nygjord.

Ulf Elfving

Annons

Annons

Köper man västkustsallad i butik eller på krog kan man få vad som helst. Ofta en röra med majonnäs, ärter, champinjoner och lite räkor.

Men om man t.ex. fyller år eller vill kosta på sig något alldeles extra, så är det så här den ska se ut: hummer, havskräftor, krabba, räkor, musslor, gröna ärter, sallad och champinjoner. Allt helst färskt, såklart.

Exklusivt, inte billigt – men ack så underbart!

Äts med rostat bröd och Rhode Island-sås. Och matchas i det här fallet med ett svalt vitt vin: Chablisienne Bourgogne Chardonnay, 119 spänn på bolaget. Har en frisk och elegant smak med inslag av gröna äpplen, päron, citrus och mineral.

Festen kan börja!

Början till den perfekta västkustsalladen – räkor och havskräftor råkade bli kvar i kylen men kom fram efter fotograferingen…
Chablisienne Bourgogne Chardonnay
Som en hyllning till de kvinnor som nästan för exakt 100 år sedan la grunden till Chablisienne, får kvinnan och skyddsängeln vara framträdande på etiketten för det nya vinet.

Den här artikeln publiceras i samarbete med Wine Affair.

Annons

Annons

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.