News55

Kycklinglevermousse med glöggkokta druvor

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 21 dec. 2021Publicerad: 21 dec. 2021

Här är en spännande "leverpastej", där glöggkokta vindruvor blir ett trevligt jultillbehör!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Har för mig att “alla” gjorde kycklinglevermousse för några decennier sen. Jag med.

Och nu till jul plockar jag fram den ur minnet och spetsar till den med ett oväntat tillbehör.

Gott blir det och lätt är det:

Stek 500 gram kycklinglever. Låt den bara bli lätt rosa inuti. Salta, peppra.

Lägg den i en mixer. Vispa ur pannan med 2 msk konjak och 2 msk glögg (t.ex. vanlig Blossa) samt 2 msk grädde. Häll ner i mixern.

Mjukstek en finhackad gul lök med lite socker.

Tillsätt löken samt 200 gram smör skuret i tärningar. Peppra rejält och salta lagom. Mixa till en slät puré. Ställ kallt.

Koka upp 1 dl glögg med 2 msk sirap. Lägg ner en näve vindruvor och koka tills såsen blivit simmig. Låt svalna.

ANNONS

Servera moussen med en liten smörstekt eller rostad brödskiva och de glöggkokta druvorna.

Trevlig nykomling på julbordet eller en pikant förrätt till en mellandagsmiddag!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS