News55

Mera semesterlyx: att få frossa i finfin frukt

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 09 mars 2023Publicerad: 09 mars 2023

Så här skulle man gärna vilja börja varje dag...

ANNONS
ANNONS

Perfekt mogen papaya, de saftigaste och sötaste av apelsiner och lagom syrlig kiwi. I stora drivor ställs de fram till frukost på vårt hotell i Meloneras på Gran Canaria. Det känns som rena hälsokuren att få lasta på sig en dignande frukttallrik av sånt godis.

Varför äter vi inte så hemma? Tja, det är ju ganska uppenbart: det kostar för mycket. Och riktigt samma kvalitet får vi ju inte när vi tvingas importera och frakta frukten långa vägar.

Frukt och grönsaker var den varugrupp som ökade allra mest i pris mellan 2020 och 2022.

Dystert. Men desto mer gäller det att njuta här när man kan. Sen får man satsa på rotfrukter när man kommer hem igen.

Inte så dumt det heller.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS