Så har vi hittat en ny toppkrog på Gran Canaria. Ja, ny ocn ny... - den har legat på samma plats i 51 år.
San Agustins äldsta krog håller stilen efter 50 år


Mest läst i kategorin
Spanske turistminstern och svenske PG Gyllenhammar spred glans över invigningen den 11 december 1971. I dag har restaurang Nitos drivits av samma familj i 45 år. Med stor framgång, krögarparet Annica och Johan är populära både bland svenskar och infödingar på södra Gran Canaria.
Lätt att förstå: service, mat och dryck håller hög klass. Och prisnivån är minst sagt rimlig.
En klassiker på Kanarieöarna är avokado med räkor. På Nitos ser den så här läcker ut och smakar förstås utmärkt:

Den inhemska avokadon på Kanarieöarna är enastående god, nötig i smaken och smörig i konsistensen. Vida överlägsen många av de bedrövliga exemplar från Sydamerika som säljs i Sverige.
Nitos paradrätt ville vi förstås inte missa, en urbenad sjötunga fylld med räkor och champinjoner, gratinerad med en utmärkt, hemlagad bearnaise och eget potatismos:

Drycker och desserter på Nitos visade sig också hålla hög klass.
50 år tog det innan jag upptäckte den här krogen. Lika lång tid kommer det inte att ta tills jag kommer tillbaka, jag lovar…
