News55
Detta är en sponsrad artikel

Välkommen till News55 - nyhetsportalen för dig med livserfarenhet

Artikelbild
Artur Ringart
Artur Ringart
Uppdaterad: 27 juni 2015Publicerad: 27 juni 2015

Jag och min kollega Fredrik Lundberg startade News55 som en reaktion på den åldersfixering som i många år präglat svenska medier. Sedan lanseringen 2015 har vi lyckats etablera oss som en stark röst i det digitala mediebruset.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det har länge stört mig att den kommersiella marknaden inte lägger större vikt vid oss som är äldre. Idag är företag så måna om att locka unga tittare, lyssnare och läsare att de tycks glömma bort den livserfarenhet och köpstarka förmåga som många äldre människor har.

Nästan tre miljoner svenskar är idag 55 år eller äldre – och vi blir allt fler. Vi äger en stor del av svensk förmögenhet och är en livserfaren generation med stort intresse för omvärlden. Dessutom lever vi längre än tidigare generationer och är mer aktiva högre upp i åldrarna.

Sedan lanseringen har News55 vuxit rejält. Sajten har idag 300 000 unika besökare i månaden och nästan 150 000 prenumeranter av vårt nyhetsbrev. Dessutom arrangerar vi både resor utomlands och event runt om i landet för våra läsare.

News55 är partipolitisk obundet och står för de grundläggande demokratiska värdena. Bakom innehållet står en engagerad redaktion med brinnande intresse för seniorer. Vi vill hålla ett vaket öga på vår målgrupps intressen och blandar därför dagsaktuella nyheter med ämnen som äldrevård, pensioner, trygga boenden och åldersdiskriminering på den svenska arbetsmarknaden.

Tillsammans arbetar vi för en viktig förändring av medielandskapet riktat till en målgrupp där vi alla förr eller senare hamnar i livet. Tack för att du läser News55.

Artur Ringart

Grundare av News55

ANNONS