News55

Äldre bättre på att ta hand om sin hälsa än yngre

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 17 aug. 2015Publicerad: 17 aug. 2015

Unga arbetar aktivt med hälsan för att må bra i dag, äldre gör det för att må bra när de blir äldre, det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Pfizer. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Undersökningen visar att yngre generellt är sämre på att ta hand om sin hälsa än äldre. De yngre som tar hand om sin hälsa gör det nämligen med fokus på att må bra i dag med mindre tanke på hur hälsan ska se ut i framtiden.

Det är positivt att så många svenskar tar hand om sin hälsa – men det är viktigt, inte minst för unga, att inte bara tänka just nu utan också fundera på hur de kan leva idag för att förebygga sjukdomar och andra besvär på ålderns höst, säger Johan Brun, medicinsk direktör på Pfizer.

      LÄS MER: Jag var ung, smal och odödlig

– En mer långsiktig hälsosatsning kan handla om allt från kost och motion, alkohol- och tobaksvanor till ergonomisk hållning vid skrivbordet, säger Johan Brun.

Undersökningen visar också att de äldre arbetar mer aktivt med sin hälsa framförallt för att fortsätta må bra med åldern. Samtidigt är de mindre oroliga för sin hälsa än de yngre. När det kommer till genus visar undersökningen att kvinnor oroar sig mer än män, de är också bättre på att ha hand om sin hälsa.

Undersökningen, som består av 1 879 webbintervjuer inom målgruppen 16 – 79 år, kartlägger svenskarnas inställning till den egna hälsan. Den baseras på svar från en kvantitativ webbpanelundersökning som genomförts av TNS Sifo på uppdrag av Pfizer.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS