News55

Skådespelare lider – för vår och filmens skull

Skådedpelaren Hugh Jackman, han berättar på sitt Instagramkonto om hur han kämpde för att komma i from till filmen "Deadpool & Wolverine"
Skådedpelaren Hugh Jackman berättar på sitt Instagramkonto om hur han kämpde för att komma i from till filmen "Deadpool & Wolverine". (Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0/Eva Rinaldi)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 09 sep. 2024Publicerad: 09 sep. 2024

Skådespelare måste ibland kämpa hårt för att utseendemässigt passa för sina roller, något som kan vara svårt både fysiskt och psykiskt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ibland måste en skådespelare gå upp eller ned i vikt för en roll, skriver Business Insider.

Många stjärnor ser det som en hängivenhet till sitt hantverk och känner att de fysiskt måste se ut på ett visst sätt för att förkroppsliga en karaktär eller en person efter bästa förmåga. 

Det kan dock vara extremt svårt att uppnå specifik viktökning och viktminskning och ett antal skådespelare som Hugh Jackman, Paul Rudd och Cillian Murphy har öppnat upp om hur det är.

Hugh Jackman

Den 5 september lade 56-åriga Hugh Jackman upp ett ljudklipp på Instagram där han tackade teamet som hjälpte honom att komma i form för filmen “Deadpool & Wolverine”, där han syns med en väldigt vältränad bar överkropp.

“Jag har haft många som pratar med mig och ställer frågor till mig om hur jag kom i form. Vad jag gjorde, vad jag åt, hur jag tränade, hur svårt är det i din ålder? Ville bara ta en sekund och säga, ja, jag var tvungen att dyka upp, jag var tvungen att göra de där marklyften, jag var tvungen att äta de där måltiderna men jag hade ett otroligt team som hjälpte mig”, säger han i sitt inlägg på Instagram.

Han tillade att det inne finns en chans att han hade kunnat nå dit utan sitt team. Han har tidigare berättat att han åt 8 000 kalorier om dagen för att bygga muskler till filmen.

ANNONS

Paul Rudd

ANNONS

Paul Rudd berättade i podcasten “Off Menu” att när han förberedde sig för att spela Ant-Man gick han på en diet som var så hemsk och restriktiv att mousserande vatten kändes som en belöning.

Han kämpade med att jämföra sig med andra skådespelare i Marvel-filmer, som “Thor”-stjärnan Chris Hemsworth.

“Jag tror att jag tränade hårdare än någon annan, jag skulle äta bättre än alla, och jag såg sämre ut än alla. Jag var tvungen att träna hela tiden, äta perfekt, bara för att se lite dålig ut. Inte ens bra”, sade han i podcasten, skriver Business Insider.

Cillian Murphy

Cillian Murphy säger inte hur mycket han gick ner i vikt för att spela huvudrollen i filmen “Oppenheimer”, men han testade sig själv för att se hur lite han kunde äta.

Enligt hans medstjärnor Matt Damon och Emily Blunt gick han aldrig med dem på middagar under inspelningen, eftersom han inte åt middag.

Experter säger att dieter med väldigt lite kalorier inte rekommenderas, de kan vara farliga och är inte ett hälsosamt eller hållbart sätt att gå ned i vikt.

Supertips: Bästa träningen för en äldre hjärna

Träning är bra för kroppen, sinnet och psyket, nu visar forskning att högintensiv intervallträning både kan förbättra hjärnans funktion och fördröja uppkomsten av demens.

ANNONS

Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS