News55

Så slipper du påsar under ögonen

Artikelbild
Det är vanligt att få påsar under ögonen när det är varmt eftersom de kan bero på vätskebrist. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 19 juli 2024Publicerad: 18 juli 2024

Påsar under ögonen kan göra att vi ser tröttare ut än vi är, men det går att göra någonting åt dem, här är några tips.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På sommaren, när det är varmt, är det vanligt att få påsar under ögonen och de kan komma plötsligt, det skriver Femina.

Påsar under ögonen beror ofta på vätskebrist så ett sätt att förbättra dem är att dricka ordentligt med vatten.

Tepåsar

Ett annat knep är att låta två tepåsar dra i en kopp hett vatten i tre till fem minuter, sedan lägga dem i kylen tills de blir svala. Därefter kramar du ur dem och lägger dem över ögonen så att de täcker området under ögonen där du har dina påsar.

Låt tepåsarna verka i mellan 15 och 30 minuter. Observera att tepåsarna du använder måste innehålla koffein, eller tein, som det ofta kallas i te.

ANNONS

ANNONS
ANNONS

Kyla

Agneta Elmegård, skönhetsredaktör på Livsstil, hävdar att det finns en sak som hjälper mot påsar under ögonen, nämligen kyla.

Hon förklarar att kyla väldigt effektivt ökar hudens blodcirkulation.

När huden blir kall drar den först ihop sig och för att kompensera för kylan ökas sedan blodcirkulationen i det kylda området.

Agneta Elmegård tipsar om att du ska låta dina utkramade tepåpsar ligga i kylskåpet under natten så att de blir riktigt kalla.

Sedan lägger du dem under ögonen eller på ögonlocken tills de inte kyler längre, cirka fem minuter. Det går också att använda isbitar som du lindar in i något eller kylda skedar.

Täppt, allergi eller solbränd?

Femina skriver att det kan hjälpa att skölja näsan med nässprej, detta eftersom dina påsar under ögonen kan bero på att du är täppt i näsan.

ANNONS

Du kan också testa att ta en allergitablett för allergi kan ge svullna ögon, du kan köpa antihistamintabletter på ett apotek.

En ögonkräm kan också hjälpa eftersom den tillför fukt och glöm inte att smörja in dig med solkräm, om du bränner dig kan du bli svullen, men även om du inte blir det är det viktigt att skydda huden mot solen.

Tre tips för att äta mindre onyttiga livsmedel

En sensorisk forskare gick plötsligt ned i vikt när han slutade äta de typer av ultraprocessade livsmedel han själv hjälpt till att skapa.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS