News55

Berika ditt vackra silvergråa hår med fler färger

färg
Spana in i artikeln alla färger som funkar utmärkt till grått hår. (Foto: Pexels)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 29 sep. 2024Publicerad: 29 sep. 2024

Ett silverfärgat hår kan vara riktigt vackert. Att framhäva det fina och göra det ännu finare lyfter och får dig på gott humör.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Grått och silverfärgat hår, ofta förknippat med visdom och elegans, skapar en unik och slående kontrast till starka, livfulla färger. Kungligt blå, djup lila, eldigt röd och smaragdgrön kan framhäva det vackra i grått hår och skapa en look som både är tidlös och modern. Vi tog lite inspiration av Femina.

Blott är en klassisk färg
Blå är en klassisk färg som passar bra till ljusare kulörer och fungerar bra både till vardags och för festtillfällen. (Foto: Pixabay)

Kungligt blå är en sofistikerad och djup färg.

Tillsammans med grått eller silverfärgat hår skapar färgen en skarp kontrast som gör det blå ännu mer livfullt och som framhäver hårets naturliga glans utan att ta över.

Grått hår inte bara vackert, det vittnar om erfarenhet och visdom. (Foto: Pexels)

Blå och grå toner går bra i hop eftersom de ofta ligger i samma färgskalor. Tycker man om lite diskretare, neutrala toner så passar blå färgtoner bra för både festliga och vardagliga tillfällen. Matchar bra med beige och vit färg, även orange eller ljust gråa toner.

Jeanstyger av olika färgskiftningar matchar väldigt bra med ett silvergrått hår och ramar in det ljust grå på ett diskret och vackert sätt. (Foto: Pixabay)

Jeanstyger i olika färgskiftningar passar till olika klädtyper; klänningar, skjortor, kjolar, jackor och förstås jeans.

ANNONS

En jeansjacka passar utmärkt till en ljus sommarklänning och det matchar perfekt ett grått hår.

Djuplila är oslagbart, liksom blommans färger på bilden. Färgen passar bra både till klänningar och toppar. (Foto: Pixabay)

Djup lila ger en känsla av mystik och lyx. Nyansen kompletterar perfekt den naturliga svalheten i grått hår och skapar en balans som är både djärv och harmonisk.

Färgen, ofta förknippad med kreativitet, framhäver vackert den naturliga grace som silverfärgat hår bär med sig.

Det är vackert att kombinera lila färgtoner med beige och ljusare kulörer.

Det kan vara vackert med lila eller purpurfärgade gardiner. (Foto: Pixabay)

Lila färgtoner är inte bara vackert för kläder. Det kan vara vackert för gardintyg i ett rum som annars inte har så mycket färger.

Lila kan mycket väl kombineras med orange, beige och lite jordigare färgtoner.

ANNONS

Med röda färger kan vi tänka tillbaka på goda smaker på sommaren, till exempel jordgubbar.

Riktigt stark röd färg kan dessutom vara vackert till läppar, speciellt om huden är blekare, eftersom det röda trädet fram på ett smakfullt sätt.

Röd vacke sommarfärg
Jordgubbsrött är en vacker sommarfärg som passar bra till lite ljusare kulörer och olika nyanser i grått. (Foto: Pixabay)

Eldigt röd färg, med sin värme och energi, skapar en bländande kontrast mot grått eller silverfärgat hår.

De livfulla, passionerade tonerna i rött ger en kraftfull färgexplosion som gör både håret och klädseln mer levande. Kombinationen utstrålar självförtroende och en ungdomlig energi som är oemotståndlig.

Rött matchar höstens färger mycket väl
Rött är en vacker färg, speciellt på hösten eftersom den matchar höstlövens färgskiftningar. Den passar även bra för färgtoner i grått eftersom kombinationen blir smakfullt kontrasterande. Rött fungerar både för fest och till vardags. (Foto: Pixabay)

Röda tyger passar utmärkt för höstklädsel, gärna stickade ylletröjor eller koftor för att hålla dig lite värmare. Färger behövs för att lysa upp när hösten blir mörkare och gråare.

Smaragdgrön, med sina djupa och rika toner, skapar en naturlig och jordnära kontrast till grått hår. Färgen framhäver det kalla, metalliska skimret i silverfärgade lockar och ger en sofistikerad men fräsch look. Den djupa gröna nyansen förstärker hårets naturliga skönhet och skapar en slående visuell harmoni.

ANNONS

Dessa färger kompletterar inte bara grått eller silverfärgat hår – de förstärker dess skönhet och skapar en uttrycksfull, självsäker och stilfull look.

grönt är naturens färg
Grönt är skönt, eller hur? Det ligger mycket i det uttrycket. Faktum är att grönt är en av de vackraste färgerna som finns, det är naturens och livets färg. (Foto: Pixabay)

Naturen är den bästa inspirationskällan till det mesta; det finns så mycket färger och mönster som kan inspirera.

Läs också:

Tips för vackra läppar till äldre kvinnor

Stilguide till äldre herrar – hatt är fräckt

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS