News55

Henrik Dorsin: "Vad f-n håller jag på med?"

Dorsin
Henrik Dorsin öppnar upp om svåra tiden: "Vad fan håller jag på med?" (Foto: Henrik Montgomery/TT)
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 18 juli 2024Publicerad: 18 juli 2024

Bakom kulisserna har hans framgångssaga inte varit utan utmaningar. Nu öppnar Henrik Dorsin upp om en svår period i sitt liv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Henrik Dorsin, 46, är komikern som fått hela Sverige att skratta, främst med sin älskade karaktär Ove Sundberg från TV4:s “Solsidan”. Men det kan kosta att alltid behöva ligga på topp.

“Vad fan är det jag håller på med?” säger Henrik Dorsin i en ny intervju i podden Värvet.

En otrolig stress

Tillsammans med kollegan Michael Lindgren, 46, samt Conrad Nyqvist och Tova Nyqvist, driver han den anrika Scalateatern i Stockholm. Där levererar de shower av högsta klass. Men det har inte alltid varit en dans på rosor.

Till programledaren för Värvet, Kristoffer Triumf, berättar Henrik Dorsin om en tuff tid:

“Jag blev som man säger utbränd. Jag fick covid i två veckor så hände det massor av saker samtidigt där. Det var en oro för teatern, jag hade skrivit den förra revyn och vi visste inte om vi skulle kunna spela den. Har vi gjort allt jobb i onödan?”

ANNONS

Kunde knappt ta sig ur sängen

Det var inte bara sjukdomen och teaterns framtid som tyngde honom. Även privatlivet och arbetet med den senaste Jönssonligan-filmen tog på krafterna.

ANNONS

Symptomen blev till slut överväldigande. Dorsin kunde knappt resa sig ur sängen.

“Jag gick redan på knäna, sen var det bara så där att jag mer eller mindre inte kom ur sängen eller var riktigt kontaktbar. Jag verkligen tvivlade på vad fan det är jag håller på med.”

Trots varningar från nära och kära fortsatte Henrik i ett högt tempo.

“Folk har sagt till mig att jag borde sakta ner. ‘Henrik, du kommer inte greja att jobba så här’, har de sagt. Jag tyckte själv att jag tackade nej till saker, men det räckte inte”, berättar han i Värvet.

Läs mer:

Psykisk ohälsa ökar kraftigt bland äldre. News55.

“Samhället är inte rustat för psykisk ohälsa”. News55.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS