News55

Pierce Brosnan tvingades lämna sin mamma

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan tycker visserligen att det är synd att han inte fick spendera mer tid med sin mamma under uppväxten, men har goda relationer med henne i dag. (Foto: Jay Godwin / Wikimedia Commons)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 09 juli 2024Publicerad: 09 juli 2024

Den irländske skådespelaren Pierce Brosnan ser ljust på livet trots en barndom med en frånvarande far och en mamma som arbetade i England.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som liten blev han i stället omhändertagen av släktingar men mor och son har goda relationer i dag.

Modig och uppoffrande mamma

Några bitterheter?

Inte alls. “Hon var modig,” säger Pierce Brosnan om sin mamma. “Hon var väldigt modig. Ja, det var förmodligen hjärtskärande att lämna ett litet barn, men försörjningen var ett faktum, ett nödvändigt offer. På den tiden fanns det få jobb på Irland, och England blev lösningen för många jobbsökande irländare.

USA var också en möjlighet, men det var genom sitt eget arbete som skådespelaren Pierce delvis skulle komma att arbeta där. Newsweek rapporterar.

ANNONS

Spelade med i flera James Bondfilmer

Pierce Brosnan har blivit ett stort namn inom filmbranschen och medverkat i många filmer. Han har bland annat spelat James Bond, men även haft många andra roller i filmer såsom Mamma Mia! Here we go again (2028), Askungen (2021), Black Adam (2022) och The Foreigner.

Reflektioner över uppväxten

ANNONS

I efterhand kan han tycka att det är synd att han inte fick spendera mer tid med sin mamma under uppväxten, men det gick trots allt bra för honom. Idag syns han promenera med sin 90-åriga mor på Londons gator, och duon har en bra relation.

Livet är inte linjärt, och man kan plocka upp familje- eller vänskapsrelationer som kanske inte tidigare varit så nära. Pierce tycks ändå ha stått sin mor nära trots jobbet i England.

En ödmjuk hållning inför livet

han har intagit en ödmjuk hållning inför livet. Att ha blivit änkeman har fått honom att inse vikten av relationer här och nu.

Hans 90-åriga mamma är säkerligen nöjd med den inställningen eftersom hon får åtnjuta sonens sällskap. Livet är begränsat, och för Pierce Brosnan är det solklart: Han är närvarande.

Läs också:

James Bonds mest minnesvärda båt- och biljakter

Filmstjärnans kamp mot ålderism

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS