News55

Svennis: "Jag tycker inte om att vara ensam"

Svennis
"Jag tycker inte om att vara ensam", säger Sven-Göran Eriksson. (Foto: Jonas Ekströmer/TT)
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 19 juli 2024Publicerad: 19 juli 2024

Trots att Sven-Göran “Svennis” Eriksson fick sin cancerdiagnos under inspelningen av dokumentären om hans liv, så valde han att fortsätta projektet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den efterlängtade dokumentären om fotbollstränarlegendaren Sven-Göran Eriksson har premiär den 23 augusti på Amazon Prime Video, skriver Café.

Svennis valde att fortsätta

Dokumentären “Svennis” ska porträttera den legendariske fotbollsprofilens karriär. Tittaren kommer också få ta del av den sorgliga berättelsen om hans obotliga cancer.

Efter att ha filmats i cirka en månad fick fotbollstränarlegendaren den tunga diagnosen. Trots det valde han att fortsätta med dokumentären om sitt liv.

“Jag tycker inte om att vara ensam, det är bättre att vara i sällskap och ha något att göra så att tankarna flyger åt rätt håll”, säger han till SVT.

Redo att öppna upp

Under sin tid som tränare för det engelska landslaget var Sven-Göran Eriksson ständigt under luppen av paparazzi och hans privatliv var i rampljuset. Nu, när adrenalinet har lagt sig och arbetslivet har blivit lugnare, känner han sig redo att öppna upp i dokumentären.

“Under min karriär pratade jag aldrig om mitt privatliv även om det skrevs. Men nu när man är på nedgång. Varför inte? Jag har ingenting jag måste dölja”, säger han till SVT.

ANNONS

Hyllad på flera platser

I dokumentären kommer flera kändisar medverka, bland annat David Beckham, Wayne Rooney, Roberto Mancini, Kasper Schmeichel, Nancy Dell’Olio och Faria Alam, skriver Café.

Sedan cancerbeskedet har Sven-Göran Eriksson hyllats på flera platser. Bland annat på ett fullsatt Anfield med stående ovationer, vilket går att läsa mer om på News55.

Läs mer:

Atlanda skrällvann – Sven-Göran Eriksson hyllades. News55.

Svennis ska hyllas av Benfica ikväll. News55.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS