News55

"Svennis" ska hyllas av Benfica i kväll

Artikelbild
Sven-Göran "Svennis" Eriksson fortsätter sin kamp mot cancern. Arkivbild. (Foto: Jonas Ekströmer/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 11 apr. 2024Publicerad: 11 apr. 2024

På plats i Portugal ska Sven-Göran Eriksson hyllas av en av klubbarna han har gjort störst intryck i. Det skriver Benfica inför matchen mot Marseille i Europa League. Hyllningarna till Sven-Göran Eriksson fortsätter efter att mästartränaren meddelat att

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hyllningarna till Sven-Göran Eriksson fortsätter efter att mästartränaren meddelat att han drabbats av obotlig cancer. I kväll blir Benfica nästa klubb att hylla “Svennis”.

Självklart har jag hört mycket om Eriksson. Jag har aldrig träffat honom, men allt jag har hört har varit väldigt positivt. En topptränare, en fantastisk personlighet inom fotboll, och han är i en mycket svår situation i sitt liv, säger Benficas tränare Roger Schmidt till klubbens hemsida.Självklart kommer han att minnas mycket när han går in på stadion och jag hoppas att han kan njuta av detta ögonblick.

Sven-Göran Eriksson var en hyllad tränare, inte minst i Portugal och Benfica. Under två olika sejourer, 1982–1984 och 1989–1992 vann svensken tre ligaguld och Uefacupen med laget.

När TT pratade med Eriksson tidigare i veckan berättade 76-åringen om hyllningarna han nu får, senast vid en välgörenhetsmatch på Anfield i Liverpool.

Om man går på en begravning får man alltid höra bra saker om den som har dött. Men jag får höra det nu, så jag har en enorm tur. Jag får höra det medan jag lever, sade han.Emil Davidson/TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS