News55

Det håller Bette Midler i toppform

Bette Midler
Bette Midler och dottern Sophie von Haselberg (Foto: Charles Sykes/Invision/AP/TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 26 juli 2024Publicerad: 26 juli 2024

Vem kan egentligen motstå Bette Midler? En av de bästa artisterna och skådespelarna av sin generation som vunnit fyra Golden Globes och tre Grammys. Till vardags är livet trots kändisskapet ganska lugnt och inrutat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bette Midler framstår som en självreflekterande person som tar livet lite för vad det är, men så har hon hunnit leva i några år. Snart blir hon 80.

Men trots sin ålder är hon ungdomlig, och glädje saknas henne inte, rapporterar Wall Street Journal.

Dottern Sophie stor ljuspunkt

Dottern Sophie von Haselberg, är en ljuspunkt i hennes liv. Hon har följt Bette Midlers fotspår och blivit skådespelerska. Senaste filmerna som Sophie medverkat i är Give me pity och American Horror Story.

Från början ville inte Bette Midler att hennes dotter skulle kasta sig in i showbiz-världen. Liksom hon själv blev varnad av sin far varnade hon även Sophie att satsa på en bransch som denna.

Sophie som efter studierna vid Yale bott i Kina, där hon arbetade inom reklam, skulle dock komma att inse vad hon mest av allt vill bli: skådespelerska.

I dag kan mor och dotter träffas på en nivå som de slutligen hittat, där de kan dela erfarenheter med varandra, vilket är klockrent.

ANNONS

Tik Tok skrämde

ANNONS

I sin senaste film The Fabulous Four spelar Midler en kvinna som ska till att gifta sig. Hon gör sig redo för den stora dagen med sina tre bästa väninnor. Storyn utspelar sig i Florida och den blivande bruden är besatt av TikTok, vilket innebar att Midler var tvungen att upptäcka vad appen verkligen är.

“Jag säger er sanningen, det är den mest skrämmande plattformen jag någonsin varit på. En dag satte jag mig ner, och jag tror att jag började klockan 10 på morgonen, och klockan två på eftermiddagen tittade jag upp och frågade mig: “Vad hände?” Jag ska inte säga att jag inte trivdes, men vad hände med mina fyra timmar? Vad hände med mitt liv?”

Bette Midler
Den här bilden från Bleecker Street visar, från vänster: Susan Sarandon, Megan Mullally, Sheryl Lee Ralph och Bette Midler i en scen från “The Fabulous Four”. (Bleecker Street via AP/TT)

Äter sparsamt, men unnar sig också god mat

Bette Midler är ingen frukostmänniska och börjar dagen med ett glas juice. Hon fastar på deltid, vilket gör att hon knappt äter något under ett par dagar i veckan, närmare bestämt måndagar och torsdagar.

Hon äter förstås en nyttiga snacks för att hålla blodsockret i gång. De andra dagarna unnar hon sig ett och annat, speciellt på helger. Det viktiga är god och nyttig mat.

Hon försöker hålla de lättare måltiderna på kvällen och då kan det till exempel bli avokado eller ägg.

Dagliga promenader utan mobil

ANNONS

Bette Midler promenerar mellan tre och nio kilometer per dag. Det beror på humör och inspiration. Huvudregeln är att aldrig ta med sig mobilen.

Hon tycker det är viktigt att ta in omgivningen och upptäcka vad som händer runt omkring henne. Har någon ny butik öppnat? Hur klär sig folk på gatan? Man lever ju bara en gång och det är viktigt att vara närvarande, vilket innebär nedkopplad tid.

Läs också:

Geena Davies: Kämpar för kvinnors rättigheter

Filmstjärnans kamp mot ålderism

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS