Flera brister på restauranger på Gröna Lund har upptäckts i juni, men vid en uppföljande kontroll gjordes inga anmärkningar.
Slarvet på Gröna Lunds restauranger


Mest läst i kategorin
I juni gjorde Stockholms stads inspektörer två oanmälda kontroller på Gröna Lund och kritiserade flera av nöjesparkens restaurangers livsmedelshantering, det skriver Expressen.
Det handlade bland annat om lokalernas skick och utformning, smuts, felmärkningar, misstänkt mögel och grädde som förvaras i rumstemperatur.
Vid en uppföljande kontroll konstaterade inspektörerna inga avvikelser och avskrev därför alla de punkter som kontrollerades.
Ett par avvikelser är dock inte avskrivna och ska följas upp i kommande ordinarie kontroller.
Restauranger som slarvat
Vid en kontroll på matstället Kvachos fann inspektörerna att sojafärs höll +48 grader, vilket enligt miljöförvaltningen är en för låg temperatur. Miljöförvaltningen har följt upp och skrivit av ärendet.
På restaurangen Classic by hunger gnutten fann inspektörerna grädde som förvarades i rumstemperatur vid en buffé.
Restaurangen har meddelat att de har löst detta med kylplattor och kontinuerliga uppföljningar, varför miljöförvaltningen har skrivit av ärendet.
På samma restaurang fann inspektörerna även en fuktskada och ett trasigt utloppsrör från ett kylrum från vilket vatten rann ut på golvet i stället för i golvbrunnen, vilket hade missfärgat golvet.
Inspektören bedömde att detta kunde följas upp vid en kommande ordinarie kontroll och de ansvariga på restaurangen har meddelat miljöförvaltningen att de titta vidare på problemet när de har stängt köket.
Det fann även missfärgade fogar i ett diskrum på restaurangen och inspektören bedömde att det kan vara svartmögel.
Vid granskningen av matställen som serverar Langos, Boba Tea och Churros hittade inspektörerna brister i rengöringen av ett tak och handtag till kyllådor.
Verksamheten har återkopplat till miljöförvaltningen som har avskrivit ärendet.
Senaste nytt
På Glasskammaren konstaterade inspektörerna att rengöringen av golvet var eftersatt. Efter uppföljning har miljöförvaltningen har skrivit av bristen.
Restaurangerna Panorama och Matvraket fick anmärkningar eftersom de skriver att de använder ost på sina cheeseburgare men i stället använder en sorts smältost som inspektören beskriver som en sammansatt produkt som innehåller ost.
Verksamheten har nu skickat in en ny meny till kommunen, som har avskrivit ärendet.
Läs mer på News55: Gröna Lund-vd:n Christer Fogelmarck om parkens framtid

Erfaren journalist både som reporter och redaktör. Bevakar allt som berör Hälsa, Husdjur och den lilla människan för News55.

Erfaren journalist både som reporter och redaktör. Bevakar allt som berör Hälsa, Husdjur och den lilla människan för News55.