Det tog mig ett helt liv att upptäcka tacos. Men nu har barnbarnen lärt mig! Och här är en kul variant från en behändig liten receptbok.
Spännande variant på tacos!


Mest läst i kategorin
Tacos fanns ju inte när vi seniorer var små. Så barnbarnen med mamma och pappa fick visa oss hur man gör.
Vad gott det var! Och så kul att plocka ihop ett helt litet paket av goda råvaror och vika in dem i ett tacoskal eller tortillabröd!
Rätten kan ju varieras i det oändliga. Jag hittade en trevlig liten bok av “fredagskocken” Mattias Larsson: Hamburgare och tacos. Tycker att man ska prova den här lite annorlunda varianten:
Swedish porc taco med rimmad fläsklägg, senapsmajonnäs, picklad morot och salladskål, 4 portioner:
Ca 700 g rimmad fläsklägg
½ gul lök
1 lagerblad
Råpicklad morot:
½ dl ättika
½ dl strösocker
1 dl vatten
150 g morötter
Senapsmajonnäs:
1 dl majonnäs, gärna hemgjord
2 msk grovkornig fransk senap
Till servering:
200 g salladskål
12 små tortillabröd
Koka fläsklägg med lök och lagerblad i c:a 4 timmar. Spara 2 dl av kokvattnet, ta bort svålen och hacka köttet fint. Lägg kött och spad i en kastrull.
Blanda ättika, socker och vatten och koka upp. Kyl ner lagen. Riv morötterna, lägg dem i den kalla lagen och låt marinera i minst 30 minuter.
Blanda majonnäs med senap. Salta lite om det behövs.
Strimla salladskålen. Värm upp köttet och servera tortillabröden med sin fyllning av fläsklägg, picklade morötter, senapsmajonnäs och salladskål.
Gott för både små och stora!
