News55

Här är de accessoarer som gäller i sommar

En kvinna med stora solglasögon. I sommar ska solglasögonen vara stora, det säger en modedesigner som berättar om vilka andra accessoarer som är inne just nu
I sommar ska solglasögonen vara stora, det säger en modedesigner som berättar om vilka andra accessoarer som är inne just nu. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 12 juni 2024Publicerad: 12 juni 2024

I sommar är det tydligen mycket som ska vara stort, i alla fall när det gäller vilka accessoarer som är moderna just nu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För att undvika att du spenderar dina pengar på accessoarer som inte är inne i år har Business Insider talat med tre modedesigners. Här är de accessoartrender som enligt dem gäller just nu.

Stora grejer

Storbågade solglasögon är det som gäller i sommar enligt modedesignern Noah Johansen. Han säger att även skärp med stora häftiga spännen är inne i sommar, särskilt Western-inspirerade.

För håret är det också stora accessoarer som gäller, i alla fall enligt modedesignern Danielle Udoh.

 “Accessoarer som stora hårspännen och gigantiska rosetter kommer att synas mer i människors hår i sommar, i motsats till nedtonade saker”, säger hon till Business Insider.

Armband och armringar ska tydligen också vara stora, grova och breda i sommar, det går också bra att ha flera armband bredvid varandra, det menar modedesignern Princess Logan.

“Efter att ha varit inne under 90-talet, ser vi tjocka armband och armringar komma tillbaka på ett sätt som lyfter varje outfit”, säger hon till Business Insider.

Hon säger att även armband som består av länkar som kan bytas ut är populära nu, men enligt henne börjar lite mindre smycken också bli populära nu så stora tunga örhängen går bort.

ANNONS
ANNONS

Militärt överskott

Enligt Noah Johansen blir accesoarer från butiker med militära överskott mer populära. Tidigare har folk handlat jackor, byxor och andra trendiga klädesplagg i sådana butiker, men nu handlar de mer saker.

“Accessoarerna har förbisetts trots snitsigheten, hållbarheten och det praktiska. Men jag tror att folk börjar dras mot väskor och accessoarer”, säger han till Business Insider.

Lite mindre grejer

Enligt Noah Johansen är accossearer som har estetiken från 00-talet på väg tillbaka och han tror att vi kommer få se en massa små axel- och handväskor.

Han säger att väskor från exempelvis Miu Miu och Prada kan hittas till överkomliga priser och enligt honom passar de väldigt bra med de trender som gäller 2024.

Danielle Udoh säger att tunna scarfs kommer vara heta i sommar, hon tycker att en tunn scarf av bomull eller spets är en toppenaccessoar för dem som vill addera någonting annorlunda till sin klädstil i sommar.

Eva Wikner, 71, tipsar om mode och stil för äldre

Eva Wikner är 71 år och influencer. På Instagram delar hon med sig av mode, stiltips och inspiration för äldre kvinnor.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS