News55

Så räddar du söt frukt från myror

Plommon på en gren. Myror kan klättra upp i ditt plommonträd och äta upp dina plommon innan du hinner plocka dem, men här är ett knep som håller dem borta
Myror kan klättra upp i ditt plommonträd och äta upp dina plommon innan du hinner plocka dem, men här är ett knep som håller dem borta. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 aug. 2024Publicerad: 23 aug. 2024

Har du myror som klättrar upp i ditt plommonträd och äter upp dina plommon? De gillar söt frukt precis som vi, men det finns sätt att hindra dem.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Myror gillar plommon men de väntar inte bara på att de goda frukterna ska ramla ned från trädet, de hittar också upp till dem när de fortfarande sitter kvar på grenarna.

Lands medarbetare Håkan Steen hade just detta problem, hans plommon blev till hängande myrrestauranger uppe i hans plommonträd, det skriver Land.

En stor del av hans plommonskörd var på väg att förstöras.

“Då provade vi att göra en bård av maskeringstejp med klibbsidan utåt nere på stammen. Bården är drygt en decimeter bred och inte en myra kunde ta sig förbi, även om flera försökte”, skriver han själv i Land.

Han skriver vidare att inte ett enda plommon har fått myrbesök sedan de satt upp tejpen på stammen.

Trädgårdsproffset: Så undviker du bladlöss

Det bästa sättet att undvika ohyra som bladlöss är att ha så friska växter som möjligt och att ha buskar och vatten i trädgården, eftersom det lockar till sig predatorer.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS