News55

Oumbärliga resmål – för dig som reser ensam

resa
Att resa ensam kan bjuda på många intressanta upplevelser. Vi tipsar om fyra platser som du bara måste besöka. (Foto: pexels)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 01 aug. 2024Publicerad: 01 aug. 2024

Att resa ensam har många fördelar: Du är fri att resa och göra vad du vill. Det kan öppna för nya vänskaper och spännande upplevelser som annars skulle gå förlorade.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns både för- och nackdelar med att resa ensam. Fördelarna är friheten och flexibiliteten att kunna vara spontan och uppleva saker “här och nu” utan att behöva ta hänsyn till någon medresenär. Den där kittlande frihetskänslan kan vara väldigt lockande.

Tänka bara på att vara mer på din vakt och var extra försiktig om du är helt ensam. Redaktionen har valt ut fyra platser som passar bra för ensamt resande från MSN:s lista.

New York är en klar favorit. Det finns alltid något att roa sig med i “staden som aldrig sover”. (Foto: pexels)

New York City

New York City, “The Big Apple”, är den självklara favoriten som egentligen inte många andra städer kan konkurrera med. Det som är fantastiskt med New York är att trots att det är en storstad fylld med buller och stress, så kännetecknas new york-bor av ett stort hjärta, vilket man märker snabbt.

Eftersom Manhattan är omgiven av vatten känner du dig aldrig instängd som i andra metropoler. Stekheta sommardagar kan du åka ut till någon strand vid Coney Island längst ut på Brooklyn. Där finns både stränder och ett stort tivoli, så det är perfekt.

Man kan också ta en guidad båttur runt Manhattan och samtidigt besöka Ellis Island och frihetsgudinnan.

I New York City finns i stort sett allt du kan önska. Restauranger, kultur och shopping toppar förstås listorna. En levande, på ytan kontrastfull och pulserande stad. Rekommenderas starkt.

ANNONS
Paris, det självklara valet för en romantisk helg. (Foto: pexels)
ANNONS

Paris – romansernas huvudstad

Paris följer näst intill New York City. Lika vacker som romantisk är Paris också fylld med kontraster. Visserligen avspeglas dessa inte lika mycket i arkitekturen som i New York, men det märks desto mer i olika kulturer.

Besöker du Paris norra arrondissemang, eller kvarter, väntar lite av en mer orientalisk anda. Platser som måste besökas är Sacre Coeur, kyrkan uppe på butte de Mont-Martre, liksom kvarteren nedanför kyrkan och nedåt mot Pigalle-kvarteren, som visserligen är lite slitna men intressanta.

Vandra längs Seinefloden mellan San Michel och Gare de Lyon. Ett sprudlande gatuliv möter dig sedan stadens nya direktiv att införa gröna ytor återfört gaturummet till människan.

Njut av restauranger, vackra muséer (Louvren är ett måste) och vandra längs fashionabla affärsgator vid Operan.

Rom, staden för den som vill uppleva historia och god italiensk mat. (Foto: Pexels)

Rom – magi och tusenårig historia

ANNONS

Rom är det givna valet om du vill uppleva historiens magi och besöka vackra monument. Staden bjuder på en blandning av intressant arkitektur, historiska platser och ett sprudlande gatuliv.

Besök Vatikanen i Rom, njut av god mat och prova på den bästa shoppingen om du tycker om kläder. Italiensk design är oslagbar.

Upplev vackra Fontana di Trevi där Anita Ekberg badade i aftonskrud, slå dig ner på Spanska trappan och betrakta gatulivet.

Sankt Petrus-katedralen är en hisnande vacker katedral som du inte får missa. I Rom finns också många intressanta museer att besöka, bland annat Vatikanmuseet.

Island, de magiska landskapens land med varma källor året runt. (Foto: Pexels)

Island har vackraste landskapen i världen

Island är ett måsteland att besöka om du älskar natur och bad i varma källor. Naturen är vackert kraftfull och du kan både bada i varma källor året runt eller bege dig ut på ritter över ön på islandshästar.

Island är obestridligt en minnesvärd upplevelse och Reykjavik en intressant stad att uppleva.

ANNONS

Vill man uppleva andra resmål med vackra landskap som är lite billigare ska man besöka de före detta öststatsländerna Albanien, Bulgarien eller Rumänien.

Läs också:

Här semestrar du billigast med en svag krona

Här sparar turister pengar – om de plockar skräp

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS