News55

Svenskarna mest passionerade sommartid

sommaren
Senaste undersökningen visar på kåta vanor hos svenskarna. (Foto: Unsplash)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 23 juli 2024Publicerad: 23 juli 2024

När temperaturen stiger och dagarna blir längre under sommaren väcks inte bara naturen till liv – även svenskarnas passion blomstrar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt en ny undersökning från LELO, en ledande tillverkare av lyxiga intimprodukter, visar det sig att sommaren är den tid på året då svenskarna känner sig mest amorösa.

Undersökningen avslöjar också att en betydande andel av befolkningen har tagit sin passion utanför hemmets fyra väggar och haft sex utomhus.

tält
Tält är bara ett av alla ställen fär lusten faller in för svenskarna under sommaren. (Foto: Unsplash)

Ökad lust

LELO:s undersökning, som involverade över 1 000 svenskar i åldersspannet 18-79 år, visar att sommaren anses vara den mest sexuellt laddade årstiden.

Solsken, varma kvällar och semesterkänsla bidrar till att höja stämningen och lusten för många runt om i landet.

ANNONS

Sex utomhus vanligt

Det är inte bara hemma i sovrummet som svenskarna låter sina passioner ta över.

ANNONS

Stränder, skogar och parker är några av de populära platserna där par väljer att njuta av varandras sällskap i naturens sköte.

“Stress och rutin är rena rama döden för lusten. När sommar och semester nalkas är det enklare att vara mer spontan och att släppa alla måsten kopplade till den stressiga vardagen. Både bilen och skogen toppar ställena där svenskarna har sex under sommaren, och endast 1% anger att de har haft sex i ett flygplan. Kanske är 10 000 metersklubben inte så vanlig som en kan tro”, förklarar Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på LELO, Sverige.

Tält i topp för seniorer

Sex i en pool är lika vanligt som sex i havet, med 18 procent av de tillfrågade som har upplevt detta.

Här är det något fler män (19 procent) än kvinnor (16 procent) som har kan räcka upp handen. Men det är åldersgruppen 30-49 år som ligger i topp med 23 procent.

Festivaler erbjuder också en plats för intimitet, med nio procent av de tillfrågade som har haft sex på en sådan tillställning.

Här är siffrorna jämnare mellan könen, och den största åldersgruppen är 30-49 år med 15 procent.

Att ha sex i ett tält verkar även vara en populär aktivitet, med 31 procent av de tillfrågade som har har varit med om det.

ANNONS

Män är något mer benägna än kvinnor, med 33 procent jämfört med 29 procent. Och åldersgruppen 65-79 år är mest representerad med 40 häpnadsväckande procent.

Ta ansvar i naturen

Medan sex utomhus kan vara en spännande och njutbar upplevelse, betonar LELO vikten av att vara ansvarsfull.

Att välja avskilda och privata platser minskar risken för att störa andra eller bryta mot lagar.

Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till hygien och säkerhet. Särskilt i naturen där insekter och andra faktorer kan påverka upplevelsen.

Njut av sommaren

Sommaren är utan tvekan svenskarnas mest passionerade tid på året. En betydande del av befolkningen tar tillfället i akt att utforska sin sexualitet utomhus.

Med rätt inställning och förberedelser kan dessa äventyr vara både njutbara och minnesvärda.

ANNONS

Denna undersökning belyser inte bara trender och attityder kring sex och lust. Den påminner oss även om vikten av att njuta av livet och varandra, oavsett årstid.

Se även:

Så utmanas stigmat kring seniorer och sex. Hälsa55

Dags för äldreboenden att ta sex på allvar. Hälsa55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS