Inför ett nytt år får man förstås önska både stort och smått. Slår hälften av det här in, ska jag jubla över ett riktigt hyggligt år...
Det här är önskelistan för livsmedelsåret 2022
Mest läst i kategorin
Låt alltså 2022:an bli året då…
… Vi slutar köpa brasilianskt kött! Alla vet att produktionen bidar till att förstöra den livsviktiga regnskogen. Ändå inleder t.ex. ICA året med att erbjuda extrapris på brassebiff. Alltså, är ni helt tondöva, eller hypnotiserade av Bolsonaro?
… Vi äntligen får läsbara innehållsförteckningar på alla livsmedel…
… Det blir ett och annat regn i juli och följaktligen ett bra svampår även i östra mellansverige…
… Jag efter flera års längtan får åka till Paris och dricka kaffe och calva på en ruffig kvartersbar…
… Livsmedelsproducenterna drar ner på salt, socker, onödiga tillsatser och annat fanskap…
… Butikerna börjar lyssna på kunderna och ta in grejer man vill ha, sånt man tjajat om i åratal, som Luddes leverpastej, Österhagens glass och roligare och mer spännande kryddörter förutom basilika och koriander – t.ex. den utsökta, stora, peppriga vattenkrassen…
… Jag efter ett helt liv äntligen lär mig så enkla saker som att göra ett potatismos som inte blir klistrigt…
… Den miljövådliga palmoljan försvinner från alla livsmedel…
… Våra värdefulla kvartersbutiker lyckas leva vidare, både i stadskärnor och glesbygd…
… och vi i högre grad får veta fångstdatum på fisk och skaldjur. Som de krabbor som helt fräckt säljs som “färska” fast de kan ha fiskats flera månader tidigare.
Se där några gamla och nyare käpphästar.
Man får inte ge upp.
Kan man hoppas på någon utdelning?