Den goda julmaten kräver ofta flera dagars förberedelse. Men den goda hemmakryddade snapsen fixar du lätt på ett dygn!
Bästa julsnapsen hinner du fortfarande göra!
Mest läst i kategorin
Här är fyra favoriter av egen julnubbe, och alla hinner bli klara till julaftons eftermiddag. Eller avnjutas till kvarvarande julsill på juldagen eller annandagen eller i mellandagarna! Väldigt lätta att göra är de också:
Pepparrotssnaps: Skiva en bit färsk pepparrot och lägg i en liten flaska vodka. Låt dra i ett dygn eller mer.
Citronsnaps: En klassiker, lika lätt att göra. Skala en citron, men ta bara det gula, inte den vita hinnan som är innaför skalet. Lägg skivorna i vodka (gin går minst lika bra) ett dygn. Klart!
Ingefärssnaps: Gör som med pepparroten. Skiva en matsked färsk ungefära och låt den dra ett dygn eller mer i sprit. Sila bort ingefäran.
Jag har inte provat, men jag tror att man kan få lika gott resultat med den inlagda ingefäran som man använder till sushi och som finns att köpa på små glasburkar.
Vitlökssnaps: Jätte-jättegod, tycker jag, men alla som har provat har inte hållit med. Testa själv, vetja: Hacka en stor vitlöksklyfta och lägg den i brännvin ett-två dygn.
Det lär finnas de som dricker vin till julbordet. Det skulle aldrig falla mig in. Julmaten är som gjord att ackompanjeras av kallt, gott öl – och en nubbe för den som vill ha. Och här kom alltså, i sista minuten, busenkla recept till några roliga hemmasnapsar. God jul!
Senaste nytt
Tänk inte mer på bokföringen (än du behöver)
Med Fortnox är bokföringen uppdaterad i realtid, så att du alltid kan lita på siffrorna.
Rekommendationer om RS-virus – detta bör du veta
Folkhälsomyndigheten har publicerat rekommendationer om vaccination mot RS-virus till vissa grupper för att skydda mot allvarlig sjukdom. Här får du veta mer om deras råd.