News55

Gös med rostat valnötssmör – inte dumt!

gös
News55:s Ulf Elfving har avnjutit en delikat, hemlagad gösmåltid (se hans recept i artikeln).
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 06 nov. 2024Publicerad: 06 nov. 2024

Alla som älskar att laga mat har nog känt samma sak emellanåt: nu sitter jag i en återvändsgränd. Är trött på mitt eget käk. Vill helst gå på krogen i kväll.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Men krogen ligger en bit bort. Och kostar en hel del. Och det är mörkt och kallt.

Så det blir ett pass vid hemmaspisen, som vanligt.

Men nu gäller det tamejtusan att förnya sig! Jag lagar fisk ett par gånger i veckan. Men nu är jag trött på stekt kolja med brynt smör och pocherad torsk med ägg- eller vitvinssås. Måste hitta på något nytt med fisken.

Så i kväll blev det så här – och så gott:

Köpte två gösfiléer. Rostade en näve hackade valnötter och saltade dem. Det gäller att de blir just rostade (i lagom het stekpanna, kanske med en droppe olja), inte brända. Ställde åt sidan. Hackade några vitlöksklyftor och lät dem få lite färg i en rejäl skvätt olivolja plus en stor klick smör. Mjölade fisken och stekte den till vacker färg.

Serverade gösen med vitlöken och dess smör-oljeblandning samt de ljuvliga valnötterna och ett par kokta mandelpotatisar plus lite finhackat kryddgrönt och en tomat i skivor, lätt saltade.

Suveränt gott. Och matlagningslusten kom snabbt tillbaka!

Missa inte: Liten krogsväng i Göteborg – med suverän torsk News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS