News55

Kulturkriget om krogarna är vansinnigt roligt

Medier I form av dagstidningar, tidningar och digitala medier
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 19 mars 2024Publicerad: 19 mars 2024

Hej matvän! Om du inte brukar läsa kultursidor, så börja nu! Där pågår en stimulerande fajt om krogrecensioner med både pajkastning och kniv och gaffel som vapen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Allt började med att Expressen fick för sig att börja recensera och beskriva olika restaurangbesök på en ovanlig plats, nämligen kultursidan. Avdelningens egna medarbetare fick plötsligt gå på krogen gratis och berätta om upplevelsen.

Men deras pennor var lite för vassa, tyckte vissa konkurrenter.

– Alla är ju arga, anmärkte Dagens Nyheter, kallade en av Expressenartiklarna för “lustmord” och citerade den här rubriken: Maten är äcklig, personalen otrevlig och inredningen ful (!).

Andra tyckte att krogar ska recenseras mer seriöst. Viggo Cavling på Travel News, som var med och startade DN:s krogkommission 1999 är rasande på Expressen, som han tycker försöker rasera (“elda upp”) hela den svenska krogbranschen och dess framgångar.

Aftonbladet surar man förstås över kollegans lyckade och klickdrivande initiativ men lyckas ta tunga poäng i kampen genom att häromdan publicera en egen, fejkad krogrecension, en mycket rolig parodi på Expressens krogkritik.

Och samma skribent, i Expressen, som skrev om den äckliga maten och den otrevliga personalen återkom i går med en recension som var en ren hyllning till en annan krog.

Från lustmord till hyllning…

Vart ska det här ta vägen?

ANNONS

Både krog- och kultursverige håller andan.

Det är vansinnigt roligt!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS