News55

Nu prisas årets samtalsvänliga krogar

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 mars 2021

Tack och lov att det finns krogar utan hög musik och annat oljud, så att man kan umgås och prata med middagssällskapet! I dag utsågs restaurangerna med årets bästa samtalsmiljö.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Usel akustik, musik på högsta volym och skräniga bordsgrannar kan förstöra en hel utekväll. Inte minst för dem som passerat medelåldern.

I dag har den ideella stiftelsen Matro delat ut pris till årets mest samtalsväliga restauranger. Vinnaren är en liten krog i Åre – som heter just så, “Liten Krog”. Här är motiveringen:

– Liten krog vid torget i Åre går emot trenden med stimmiga och högljudda restauranger i denna jämtländska turistort.  Liten krog har isolerat innertaket, har låg musik, tassar på stolarna och material som dämpar sorlet. Här kan vi äta gott och samtala i lugn och ro.

Liten Krog är en värdig vinnare av 2020 års pris som Bästa Samtalsvänliga Restaurang.

Hedersomnämnanden får två stockholmsrestauranger: Portal och Cassi. Portal får beröm för att man bl.a. har ljuddämpande bestick (med träskaft, inget slammer med kniv och gaffel här!), medan Cassi med sin 70-talsinredning kombinerar bra ljudmiljö med utmärkt fransk mat, som man hämtar själv hos kockarna.

Det räcker alltså inte med att man har dämpat ljud och behaglig miljö för att ett matställe ska få pris, det krävs förstås också bra mat. Och på sajten matro.nu kan man själv lämna och få tips om caféer och restauranger som skonar öronen samtidigt som de glädjer magen.

ANNONS
Liten krog – och samtalsvänlig!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS