News55

Blossa: Här är årets glögg

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 16 sep. 2022Publicerad: 16 sep. 2022

Blossas limiterade årgångsglögg har avslöjats och i år inspireras man av en pulserande kulturstad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förra året inspirerades Blossa av Valencia och lanserade en glögg med smak av apelsin. I år riktar man in sig på en ny stad New Orleans.

Staden är känd som jazzens födelseort och har även en utpräglad matkultur i form av kryddiga kreol- och cajunrätter. Detta märks i Blossa 22, som tillsammans med influenser från New Orleans ikoniska drink Hurricane, smakar både passionfrukt, jordgubbe, chili och mycket mer.

– I New Orleans finns en intressant blandning av influenser som vi fört samman i Blossa 22. Med Hurricane som huvudinspiration har vi smaksatt glöggen med rom, lime och även tagit fram vår egen version av fassionola, med passionsfrukt, jordgubbe och blåbär. Inspirerade av matkulturen har vi dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika. Det blir en fin samklang med de klassiska glöggkryddorna, varav flera ofta hittas i maten som serveras i New Orleans, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Flera andra tillverkare avslöjar nu också sina speciella smaker för i år, skriver GP. Kivik musteri lanserar en äppelglögg med calvados och glöggtillverkaren Saturnus lanserar Frostbär, en alkoholfri vitvinsglögg som smakar rönnbär och havtorn.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS