Elfvings Matblogg
Rökt lax, pocherat ägg - och gräddstuvat ogräs!
Ulf Elfving
Annons
Det finns risk att äggen inte räcker till alla den här påsken. Det beror på att omkring en halv miljon höns har fått avlivas på grund av salmonella och på så sätt har 20 procent av den svenska äggproduktionen gått förlorad.
– Det finns absolut en risk för brist på ägg i påsk. Konsumenter vittnar redan om att det är tomt på vissa ägghyllor och det kan vara så att dessa tillfälliga hål blir svåra att fylla, säger verksamhetsledaren Marie Lönneskog Hogstadius vid branschorganisationen Svenska ägg till SVT.
Förutom salmonella har Europa drabbats hårt av fågelinfluensa och gett ett stort underskott på ägg, vilket gör att det inte finns ägg att importera. En tredje orsak till äggbristen är att det blivit dyrare att vara äggproducent och en del har därför valt att ta paus i produktionen.
– Hamstra inte, för då räcker inte äggen till alla, uppmanar Marie Lönneskog Hogstadius.
Annons
Annons
Annons
Annons
Be om att bli uppringd
Genom att klicka vidare så godkänner du att bli uppringd på det telefonnummer du anger.
Mejla oss
Genom att klicka vidare så godkänner du att vi hör av oss på den e-post du anger.