A-
A+

Därför ska du inte ladda mobilen på natten

Det gäller att välja rätt tillfälle att ladda sin mobil.
Fritid, HemNews55

Kanske har du för vana att sätta mobilen på laddning när du går och lägger dig? I så fall finns anledning att tänka om.

Annelie Sandström

Annons

Apple avråder alla från att sova när de laddar sin mobiltelefon. Och absolut inte ha mobilen i sängen när den laddas då det kan resultera i “eld, elchock eller skada”, skriver Femina.

– Sov inte på din enhet, adapter eller trådlösa laddare, och lägg dem inte under täcke, kudde eller din kropp när de är ansluten till laddaren. Lägg din Iphone, adapter och alla trådlösa laddare på en välventilerad yta när du laddar, uppger Apple.

Företaget varnar också för att använda andra laddare som inte är gjorda av dem själva och avsedda för telefonmärket. De menar att detta utgör en större risk för kortslutning och eldsvåda.

Något annat som kan vara farligt är att ladda mobilen nära vatten eller vätska av något slag. I kombination med en halvtrasig laddare, som aldrig ska användas, kan detta bli mycket farligt.

– Att använda skadade sladdar eller laddare, eller att ladda när det är fukt i närheten, kan orsaka eldsvåda, elektrisk chock, kroppsskador, eller skador på din Iphone eller andra ägodelar, enligt mobiltillverkaren.

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.