A-
A+

Högsäsong för inbrott: Så skrämmer du iväg tjuven

Bostad, Brott, lag och rätt, HemNews55

Den här tiden på året är inbrottstjuvar som mest aktiva. Men det finns några knep att ta till för att hålla ovälkomna gäster borta. Det rapporterar Dagens PS.

Sarah Carlsson

I skydd av höstmörkret passar många tjuvar på att göra inbrott i bostäder. De försöker ta reda på om någon är hemma för att kunna arbeta ostört och står hemmet tomt ökar givetvis risken för inbrott, skriver Dagens PS.

Det finns några saker som kan hålla inbrottstjuvar borta, bland annat uppmanar Sveriges bostadsrättscentrum, SBC, bostadsrättsföreningar att hålla koll på växtlighet och belysning.

– Andra tips är att sätta rutiner för byte av portkod, samverka med dina grannar och vara observant på okända personer i trapphuset, säger Per Karlsson, affärsområdeschef teknisk förvaltning på SBC, i ett pressmeddelande.

– Ett uppkopplat hemlarm ger såklart också viss trygghet, men det är viktigt att komma ihåg att det inte ger ett automatiskt skydd mot inbrott.

Karlsson uppmanar även till försiktighet på sociala medier. Skriv därför inte på Facebook eller Instagram om du ska resa bort.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.