News55

Ålder – just nu ett relevant ämne i USA

En ung och en gammal man går uppför en trappa. Fem områden indikerar varför ålder just nu är ett relevant ämne att diskutera i USA, men kanske inte bara där?
Fem områden indikerar varför ålder just nu är ett relevant ämne att diskutera i USA, men kanske inte bara där? (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 06 maj 2024Publicerad: 06 maj 2024

En amerikansk ledare i frågor om åldrande skriver om fem saker som visar att ämnet ålder just nu är relevant i USA.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fem områden indikerar relevansen i ämnet ålder, men det här är en persons perspektiv och baseras inte på någon formell analys, skriver Helen Dennis i Los Angeles Daily News.

I USA är hon en nationellt erkänd ledare i frågor om åldrande. 

Åldersdiskriminering

USA:s kongress har kommit med ett lagförslag kallat Protecting Older Workers Against Age Discrimination Act, POWADA, ungefär Skydda äldre arbetare mot åldersdisktiminering.

Lagförslaget med stöd från två partier är ett svar på en dom från 2009 i USA:s Högsta domstol.

Domen gjorde att det blev svårare att bevisa påståenden om olagliga fördomar enligt USA:s lag om åldersdisktiominering vid anställning.

Sedan dess måste äldre arbetstagare bevisa att ålder är den avgörande faktorn i ett anställningsbeslut och inte bara en av faktorerna. Det gör att bevisbördan för åldersdiskriminering är högre än för andra typer av jobbdiskriminering.

ANNONS

Äldre konsumenter

ANNONS

År 2022 stod personer som är 65 år eller äldre för 22 procent av utgifterna i USA:s ekonomi, vilket är den högsta marknadsandelen för den här åldersgruppen sedan registreringar började 1972.

Ökningen tillskrivs äldre konsumenters häls och välstånd, samt kanske även den psykologiska effekten av pandemin.

Den här åldersgruppen anses samtidigt vara en underbetjänad, skriver Helen Dennis.

Enligt Boston Consulting Group ignoreras mogna konsumenter ofta av varumärkesmarknadsföring eftersom de ses som känsliga och beroende av fysiska butiker för sina inköp. 

Men konsultgruppen konstaterar att det är långt från sanningen och menar att marknadsförare inte förstår sin roll som trendsättare.

Enligt forskning från Age of Majority håller dessutom äldre vuxna med och känner att de ignoreras på grund av åldersstereotyper.

Arbete

År 2023 arbetade cirka 11 miljoner äldre amerikaner, vilket enligt en studie är nästan fyra gånger mer än under 1980-talet.

ANNONS

Den snabbast växande åldersgruppen arbetstagare är personer som är 75 år och äldre, dessutom har pensionsåldern i USA höjts från 65 till 67.

Det är olagligt med åldersdiskriminering på arbetsplatser i USA men det pågår ändå, AARP rapporterar att 78 procent av äldre arbetstagare säger att de sett eller upplevt åldersdiskriminering i sin arbetsmiljö.

Demens

Den vanligaste formen av demens är Alzheimers sjukdom, som det inte finns något botemedel för. Drygt 10 procent av alla över 65 har Alzheimers sjukdom och av dem är nästan två tredjedelar kvinnor.

Alzheimers sjukdom är den sjunde vanligaste dödsorsaken och enligt Alzheimers Association beräknas antalet drabbade växa till 12,7 miljoner till år 2050.

Ålderssegregation

Helen Dennis skriver att en åldersintegrerad kultur är viktig för att lösa stora sociala problem men att ålderssegregation är en trend.

Marc Freedman, meddirektör för Co Generate, en organisation som skapar en mer åldersintegrerad kultur, säger att för skapa en sådan kultur behöver vi närhet och syfte samt träffas upprepade gånger och regelbundet med några gemensamma intressen och mål. 

ANNONS

Han menar att närmare relationer mellan generationerna är ett sätt att förebygga och utrota ålderism.

“Vi är alla intressenter. Så låt oss alla omfamna åldrandet genom att hålla oss friska, hålla oss informerade och hålla kontakten med nära och kära och våra samhällen. Och givetvis ge tillbaka på något sätt”. Vet att varje snäll handling räknas.”, skriver Helen Dennis i Los Angeles Daily News.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS