News55

99-åring nekades plats på boende - fick rätt i domstol

Artikelbild
Villkorlig dom blir hovrättens beslut efter att den 36-årige fotbollsledaren för ett utländskt fotbollslag överklagat domen där han befunnits skyldig till sexuellt ofredande av tre tonårsflickor under invigningen av Gothia cup.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 nov. 2016

Den 99-åriga kvinnans ålder var enligt Uddevalla kommun inte skäl nog för att bevilja hennes ansökan om en plats på särskilt boende. Nu får kvinnan upprättelse i domstol.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 99-åriga kvinnan i Uddevalla ansökte om en plats på ett särskilt boende, bland annat på grund av sin höga ålder och att hon inte kände sig trygg med att bo själv hemma. Men kommunen avslog kvinnans ansökan med motiveringen att hennes höga ålder inte var skäl nog.

      LÄS MER: Avled efter att ha satt i halsen – äldreboende kritiseras

Klarar vardagsbestyren själv

Kvinnan har tidigare inte haft behov av hemtjänst eftersom hon har klarat vardagsbestyr som klädsel, hygien och matlagning själv. Detta var också ett av skälen till att kommunen inte ville bevilja henne plats på ett boende. Men i förhör med kvinnans båda döttrar framkom att de har bistått sin mor med tyngre sysslor som städning och matinköp.

      LÄS MER: Gratis halkskydd ska minska risken för fallolyckor

Trygghet och säkerhet kan inte tillgodoses i hemmet

När Uddevalla kommun avslog kvinnans ansökan gick hon vidare med ärendet till förvaltningsrätten där hon nu får rätt. Kvinnans trygghet och säkerhet kan inte längre tillgodoses i hemmet, anser domstolen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS