News55

Äldre kvinna föll från tredje våningen - överlevde

Artikelbild
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 jan. 2018

En äldre kvinna ramlade ut från en balkong på sitt äldreboende. Trots det höga fallet klarade hon sig utan alvarliga skador. – Änglar finns nog ibland, säger äldreboendets verksamhetschef Ingrid Bergh till Helsingborgs Dagblad

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den äldre kvinnan bor på ett kommunalt äldreboende i Helsingborg. Det var i slutet av december hon av oförklarlig anledning tappade balansen och ramlade ut från en balkong på tredje våningen. Kvinnan omhändertogs genast av boendets personal och hämtades med ambulans till sjukhuset. Mirakulöst nog skickades hon senare hem utan allvarliga skador, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Om man trillar ner från tredje våningen, klarar sig, och är tillbaka på sitt boende då har det gått väldigt bra. Änglar finns nog ibland, säger verksamhetschefen Ingrid Bergh, till tidningen.

      LÄS MER: Här ligger Sveriges bästa äldreboenden

Utredning har påbörjats

Redan dagen därpå lämnade Ingrid Bergh in en lex Sarah-anmälan för att utreda om något brustit i rutiner kring omvård och säkerhet.

– Detta är förfärligt och ska absolut inte kunna inträffa. Utredningen pågår nu för att se om vi på något sätt brustit i vårt arbete. Vi vill inte försöka mörka något och har därför dels skickat in anmälan och tillsatt en utredning, säger hon.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

ANNONS

 

 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS