News55

Grattis Marie Göranzon - utsedd till Årets Senior!

Artikelbild
STOCKHOLM 20121004
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 jan. 2018

Marie Göranzon är Årets Senior, utsedd av tidningen Seniors läsare. I en intervju berättar hon om sitt engagemang, glädjen inför arbetet och att ålder egentligen inte är något hon tänker så mycket på.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelerskan Marie Göranzon är Årets Senior! Känd för att säga vad hon tycker och tänker, tillika omtyckt för sina rolltolkningar, vann hon en självklar utmärkelse, skriver SPF Seniorernas tidning Senioren.

Marie Göranzon är väldigt glad för utmärkelsen:

– Det känns enormt roligt, särskilt med tanke på vilka fina kandidater jag hade vid min sida! Senior låter ju lite som om man vore hundra år, men samtidigt väldigt fint, säger hon till tidningen.

Samtidigt berättar Marie Göranzon att hon aldrig haft så mycket jobb som efter femtio, och att yrket fortfarande är roligt. Hennes närmast kommande engagemang är för Stockholms Stadsteater hela nästa år då hon spelar ”Dam på besök” mot Dan Ekborg. Sedan har Marie ytterligare ett projekt på gång, men det är fortfarande hemligt, säger hon.

      LÄS MER: Marie Göranzon: “Fram till 60 var jag väldigt rädd för män”

Har alltid varit stor i mun

I höstas blev Marie Göranzon lite av en talesman för äldre skådespelerskor när hon stod upp mot sexuella övergrepp i samband med #metoo-debatten.

– Det var egentligen inte min tanke, men det blev så eftersom jag blev tillfrågad. Det här är en riktig revolution, vi har inte sett något liknande sedan Gustav III:s dagar!

ANNONS

Samtidigt kostar det på att vara stor i munnen:

– Man kan känna sig ensam ibland, när man säger ifrån och ingen annan gör det. Min bok som kom i höstas heter “Vrålstark & Skiträdd”, jag funderade på att döpa den till “Jag borde ha hållit käften”, säger Marie Göranzon till Senioren.

Hon fyller 76 år i höst, men tänker egentligen inte så mycket på sin ålder.

–  Jag vet att jag tänkte i somras, att vänta nu, vad fyller jag i höst egentligen, är det 65 eller 70, nej, det är 75, men det KAN ju inte stämma!? Annars är enda gången jag tänker på ålder när jag kliver ur sängen på morgnarna, och känner att jag är stel, säger Marie Göranzon.

Marie Göranzon var en av fem nominerade och röstades fram av tidningen Seniors läsare. De andra nominerad var geriatrikern och överläkaren Wilhelmina Hoffman, professor i psykiatri Ingmar Skoog, författaren PC Jersild och tidningsdrottningen Amelia Adamo.

Tidigare års vinnare har varit Bodil Jönssson 2011, Barbro Westerholm 2012, Yngve Gustafson 2013, Leif Mannerström 2014, Dagny “Bojan” Carlsson 2015 och Marianne Rundström 2016.

 

Upptäck vår ekonomisajt E55

ANNONS

LÄS ÄVEN: Glädjande överraskning för pensionärer
LÄS ÄVEN: Nytt Rut-förslag drabbar pensionärer
LÄS ÄVEN: 
Konflikt kring näthandeln från Kina
LÄS ÄVEN: 
Dolda arvoden till SBAB-höjdare

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS