News55

Här är äldreboendet där de gamla serveras champagne

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 maj 2017

Livskvalitet är lika viktigt på ålderns höst som när man är ung. På äldreboendet Månstorps Ängar i Västra Ingelstad gör personalen sitt yttersta för att de äldre ska leva upp på nytt, det rapporterar Sydsvenskan. – Först tänkte vi hotellfrukost, men bestämde oss för att ta det ett steg längre. Vi kör champagnefrukost, säger Sara Carlsson, regionchef för måltidsservice hos Förenade Care till Sydsvenskan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte var dag som man serveras bubbel och jordgubbar till frukost, men på äldreboendet Månstorps Ängar är målet i alla fall att fixa lyxig frukost en gång i månaden – och det till de boendes stora glädje, skriver Sydsvenskan.

– Vi vill verkligen locka de äldre att röra sig utanför sin vanliga korridor och komma ner till restaurangen. Det blir en annan social samvaro än den de har uppe på sin våning. Först tänkte vi hotellfrukost, men bestämde oss för att ta det ett steg längre. Vi kör champagnefrukost, säger Sara Carlsson, regionchef för måltidsservice hos Förenade Care, till Sydsvenskan.

—Livet ska vara gott att leva på äldre dar, säger Sara Carlsson.

      LÄS MER: Äldreboendet med pubkvällar – “Man måste ju rulla hatt”

“Det är så roligt att träffa lite folk”

En av de totalt 43 äldre som skålade i champagne var Göte Arnskill.

– Det är roligt att komma ner idag. Det här har vi sett fram emot. Jag känner många personer från Vellinge, så det är roligt att få träffa lite folk, säger Göte till Sydsvenskan.

Enligt Sara Carlsson har champagnefrukosten varit boendets största succé. Framför allt för de äldre som annars inte brukar vara så glada i att vara ute och träffa folk, berättar hon.

ANNONS

– Och det som är så fantastiskt är att det var ett par stycken som aldrig rör sig utanför sin lägenhet som ville komma ner idag. Bara det gör det värt allt arbete. Att de kom ut var en vinning i sig, avslutar Sara Carlsson.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS