News55

Läsarbrev: "Jag är handelsresande i sunt förnuft"

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 23 nov. 2017

När vår krönikör Lena Adelsohn Liljeroth drabbades av artros ställdes allt på sin spets. Det som tidigare hade varit självklart - som den dagliga springturen - var plötsligt inte längre det. Hennes krönika väckte många tankar hos News55:s läsare, bland annat hos Lars Lundén som skickade ett läsarbrev.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Till de människor som säger: “Jag har inte tid” brukar jag svara: “Förr eller senare kommer du ha all tid i världen, så vad ska du göra då?”

Jag känner igen mig själv i Lenas berättelse, det vill säga den tid i mitt liv då jag bara fick kickar av vunna affärer och då fritiden inte betydde någonting utan bara var ett nödvändigt ont!

Så jag körde på, sabbade mitt dåvarande förhållande och försökte jobba ännu mer för att dölja skammen. 2011 fick jag det besked som ingen vill ha – cancer. JAG fick det!

Hela världen rasade samman och jag tänkte: “Nu dör jag”. Sjukvården var oerhört snabb och jag blev efter många tuffa behandlingar under drygt ett års tid frisk. Jag fick en andra chans.

Efter det har jag dragit ner på tempot och försöker att lyssna till vad kropp och själ försöker tala om för mig. I dag är jag handelsresande i sunt förnuft och försöker sprida mitt budskap om att lyssna och prata med varandra. På så sätt kan du hantera vardag och arbetsliv på ett hållbart sätt.

Jag önskar att fler kunde lyssna på mitt budskap.

Lars Lundén
Skogen Konsult

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS