News55

Leif Mannerström: "Man blir lämnad i sticket när man blir gammal"

Artikelbild
GÖTEBORG 2014-03-10
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 nov. 2016

Kocken Leif Mannerström, 76, ger sig in i debatten kring äldre som svälter: – Det här är ju hyggligt folk, folk som har varit med och byggt det här landet. Är det tacken för allt de har uträttat? Man blir lämnad i sticket när man blir gammal, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Aftonbladets granskning av matsituationen för Sveriges äldre har visat att 75 000 av Sveriges gamla svälter – fakta som har fått många berörda att rasa. En av de som nu ger sig in i debatten är tv-kocken och krögaren Leif Mannerström.

      LÄS MER: 75 000 äldre svenskar svälter

“De ger helt fan i hur de gamla har det”

– Jag tycker att det är hemskt. Jag tror att det sitter för många självupptagna byråkrater och politiker som ger helt fan i hur de gamla har det, säger Leif Mannerström i Aftonbladet Morgon.

Och sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) håller med Leif Mannerström om att situationen är både ohållbar och oacceptabel, men han tror inte att det handlar om att den personal som tar hand om våra äldre brister i omtanke för sina vårdtagare.

– Jag tror att de flesta har de äldres bästa för ögonen, men det är inte alltid man har förutsättningar. Kanske kan det vara resurser, eller kunskap eller medvetenhet om problemet, säger Gabriel Wikström i Aftonbladet Morgon.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS