News55

"Lill-Babs" talar ut om sin längtan och ensamhet

Artikelbild
STOCKHOLM 20160809
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 jan. 2018

I första avsnittet av TV4:s nya program "Anders knackar på", berättar Barbro "Lill-Babs" Svensson om sin längtan efter sällskap och någon att dela livet med, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I kväll är det premiär för TV4:s ”Anders knackar på”. I första avsnittet hälsar programledaren Anders ”Arga snickaren” Öfvergård på hemma hos Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 79, skriver Expressen. Där berättar hon om högt och lågt, om ensamhet och längtan att dela livet med någon.

I programmet möter vi Anders Öfvergård och ett antal kända svenskar i ett nytt ljus, när han flyttar in hos en dem i några dagar. Mötena är helt oförberedda och Anders vet inte vem han ska träffa förrän han blivit insläppt, gått husesyn och läst ett brev där värdarna beskriver ett problem de behöver hjälp med.

Under några dagar lär de sedan känna varandra när Anders sover över, lagar middag och hjälper till med att hitta och bygga en lösning på det som personen behöver hjälp med.

I kvällens möte med Barbro ”Lill-Babs” Svensson blir det samtal om högt och lågt.

– Jag bor ju över på riktigt och när vi vaknar på morgonen är det inte alltid ett filmteam där. Det gör att vi lär känna varandra ordentligt. Det är väldigt härligt, säger Anders Öfvergård till Expressen.

      LÄS MER: Öfvergård sover över hos Lill-Babs

TV:n står på för att hålla sällskap

I programmet reagerar Anders Öfvergård på att ”Lill-Babs” tv alltid står på, vilket leder in samtalet på ensamhet.

ANNONS

– Hon kan känna att det är skönt att leva själv men ensamheten gnager rätt hårt på henne, säger Anders Öfvergård till Expressen.

– Ja den är alltid på hemma för då har jag någon som pratar i rummet, säger ”Lill-Babs” själv i programmet, berättar tidningen.

“Lill-Babs” säger att hon trivs med att leva ensam. För det mesta. Ändå längtar hon efter någon att dela tillvaron med. Men hon lever hellre för sig själv än ensam i ett parförhållande, vilket kan vara väldigt ensamt.

– Det är inte så att jag blir galen av att vara ensam i livet. Jag har det jättebra. Jag har goda vänner, musiken och framför allt underbara barn.

Så Barbro ”Lill-Babs” Svenson är tar saker med ro.

– Men jag söker inte. Den dagen kommer. Och kommer den inte så är det inte meningen, berättar Expressen.

Upptäck vår ekonomisajt E55

LÄS ÄVEN: Snart kan du jämföra tandläkarnas priser
LÄS ÄVEN: Oseriösa telefonförsäljare har fått Konsumentverket att se rött
LÄS ÄVEN: Konflikt kring näthandeln från Kina

LÄS ÄVEN: Dolda arvoden till SBAB-höjdare

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS