News55

Efter 69 år som gifta – tvingas isär innan jul

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 dec. 2017

Herbert, 91, och Audrey Goodine, 89, har funnits vid varandras sida i 73 år men bara några dagar innan självaste julafton har de två blivit ofrivilligt separerade, det skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Audrey och Herbert Goodine är 89 respektive 91 år gamla. De bor på ett omsorgsboende i Brunswick, Kanada. Paret har levt tillsammans i 73 år och i år blir den första julen de tillbringar isär. Anledningen är att Herbert tidigare i veckan flyttades till ett annat hem, 30 minuter bort från Audrey, skriver Aftonbladet.

Parets dotter Dianne Goodine menar att flytten gjordes med endast några dagars framförhållning. Dotterns önskan om att låta föräldrarna vara tillsammans har ignorerats av socialnämnden.

När jag pratade med mina föräldrar igår så hörde jag min mamma gråta och jag kunde höra min pappa i bakgrunden. Min mamma sa ”julen är över för oss nu och det här är den värsta julen vi någonsin haft”, skriver dottern i ett inlägg på Facebook.

– I och med att det är den här tiden på året, och sättet det gick till på, så tycker jag att det här är vanvård av äldre, en emotionell vanvård, säger Dianne Goodine till CBC News.

Anledningen till att Herbert har flyttats är att han lider av demens och behöver mer vård.

– Han behöver mer vård, vilket vi accepterar. Men vi hade hoppats att de hade kunnat få vara tillsammans under julen, men nu blir det inte så.

      LÄS MER: Ädre par blev av med telefonnumret – lurades av försäljare

Den boendes välbefinnande ska vara utgångspunkt för beslut

ANNONS

Jennifer Eagan, ägare av omsorgshemmet Victoria Villa Special Care Home där paret tidigare bodde, menar att beslut likt detta alltid tas med den boendes välbefinnande i åtanke.

– Det spelar ingen roll vilken tid på året det är. Nu gick det till så här den här gången, vilket jag håller med är olyckligt, precis innan jul, säger Jennifer Eagan till CBC News.

Enligt Jennifer Eagan fattas dessa beslut ofta med kort varsel.

Nu hoppas parets familj på att kunna hitta ett nytt gemensamt boende för Audrey och Herbert. Tills dess får paret dock leva åtskilda, förutom på juldagen då de båda ska besöka sin dotters hem.

Herbert har aldrig varit ifrån sin Audrey mer än några dagar och ser mycket fram emot att se henne igen.

– Du vet inte hur nära vi är – och alltid har varit, säger Herbert Goodine till CBC News55.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS