News55

Vitaminbluff orsakar våg av anmälningar

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 20 jan. 2017

Drygt 100 anmälningar gällande ett estniskt företag har inkommit till Konsumentverket bara i år. Enligt anmälarna har kuvert med vitaminpiller och fakturor skickats ut, trots att anmälarna inte har beställt något.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett stort antal privatpersoner i Sverige har fått vadderade kuvert innehållande vitaminpiller och en faktura hemskickade. Avsändaren är bolaget Premium Q 10 som påstår att adressaterna har deltagit i undersökningar och tävlat om en resa. Utskicken har resulterat i en våg av anmälningar till Konsumentverket.

En av de drygt 100 anmälarna skriver till Konsumentverket att hon har bestridit både fakturor och betalningspåminnelser, men att Premium Q 10 avslog hennes bestridande och påstod att hon förbundit sig att köpa vitaminpillren efter att ha deltagit i en internetundersökning.

      LÄS MER: Karin, 75, gav bluffmakare svar på tal

Bolaget är känt sedan tidigare

– Det är viktigt att bestrida de här fakturorna skriftligt. Så länge man inte betalar förlorar man inga pengar, säger David Ånesjö, jurist på Konsumentverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Det estniska bolaget är sedan tidigare känt på Konsumentverket och verkar också under namnet Premium Supplements. Ärendet har vidarebefordrats till Estland för utredning.

– Sådant här brukar gå i vågor. Just nu har vi haft en period med väldigt många anmälningar som rör den här typen av bedrägeriliknande beteende, säger han till Nyhetsbyrån Siren.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS