News55

Hans Fahlén försvann – så ser hans liv ut idag

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 sep. 2022

Hans Fahlén syntes i alla stora tv-program under en lång period och var en omåttligt populär programledare i rutan. Vad gör han idag?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hans Fahlén, 57, var under en lång period en av Sveriges mest bevakade kändisar. Han ledde bland annat ”När och Fjärran” och ”Fångarna på fortet” på TV4 och gifte sig 2009 med kollegan Kristin Kaspersen.

– Det här kändisskapet när jag och Kristin gifte oss så var det väl extremt. Det var annorlunda då också, i princip varje vecka var det någonting. Min relation till det var att inte låta det hamna under huden på en. Det var väl en del halvsanningar som skrevs men jag tror att jag klarade mig ganska bra från att låta det beröra mig, har han sagt till Expressen tidigare.  

Hans lämnade TV4 och provade sina vingar i andra kanaler och andra program men inget blev riktigt bra, men idag är han tillbaka som sportjournalist för Discovery och kommenterade bland annat puckelpist och skicross under OS i vintras.

– Jag har ju tävlat i landslaget själv en gång i tiden och har alltid haft en nära relation till vintersport. Och jag har varit intresserad av att jobba med det tidigare, men det har inte blivit av så mycket. Det har ju varit andra tv-projekt och sånt. Men så fick jag en förfrågan av Discovery nu att göra puckelpist, skicross och slopestyle och då var det ganska enkelt att tacka ja. Det är ett jättekul uppdrag, har han berättat i GP.

Innan det uppdraget var det hela sju år sedan Hans såg leda ett program, det var ”Fahléns matäventyr” på TV4.  Nu fokuserar han på att driva sitt eget produktionsbolag när han inte hoppar in som sportkommentator.

– Det är säkerligen många som är bittra och inte förstår varför de inte är i hetluften längre. Men jag är inte bitter, jag är glad över den perioden som jag än så länge har fått bidra med. Sedan är det skönt för min kreativitet att jag har produktionsbolaget, det är oerhört viktigt och tillfredsställande.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS