News55

Camilla Kvartoft om GW:s stöd: "Han berättade inte"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 14 aug. 2022Publicerad: 14 aug. 2022

Hon leder stora samhällsprogram och fick stora genombrott tillsammans med Leif GW Persson som bar på en hemlighet han inte berättade på många år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Camilla Kvartoft, 54, arbetade först på radio innan hon blev programledare och har setts i både partiledardebatter, ”Aktuellt” och ”Veckans brott” med parhästen, kriminologen Leif GW Persson, 77. Programmet “Veckans brott” lockade en miljonpublik varje vecka och det var där Camilla fick sitt stora genombrott.

– Det kanske kommer att vara det häftigaste och roligaste som jag har gjort i tv. Att jobba med Leif som är en sådan otrolig tv-profil och den uppmärksamhet vi fick. Det var nästan så att man fick nypa sig i armen, det här händer verkligen nu, berättar hon i Expressen.

När SVT:s programbeställare Helena Olsson, i samband med att krimprogrammet lades ned, skrev en avskedstext avslöjade hon att Kvartoft var den enda kandidaten som Leif GW Persson godkände:

”Efter en rad programledartester var det bara en enda kandidat som fick Perssons godkännande och SVT vann kampen om Camilla”.

Detta visste inte Camilla under de första åren hon jobbade tillsammans med GW men det är något hon förstås tyckte var fint av honom.

­– Leif berättade inte det de första åren. Men när jag väl fick höra det var det kul så klart. Han var med och styrde och ställde för att jag skulle få det där jobbet. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS